26.07.2024
Телеканал NTD

Перша фаза випробування вакцини проти коронавірусу показує гарні результати

Перша фаза випробування вакцини проти коронавірусу показує гарні результати

Американська компанія Moderna оприлюднила результати перших клінічних випробувань своєї нової вакцини проти коронавірусу. Препарат виявився безпечним..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Американська компанія Moderna оприлюднила результати перших клінічних випробувань своєї нової вакцини проти коронавірусу. Препарат виявився безпечним і викликав позитивну імунну реакцію у всіх 45 здорових волонтерів.

Серйозних побічних ефектів від нової вакцини ні в кого з учасників випробувань не виникло. Але більш як половина добровольців скаржилася на втому, головний біль, біль у м’язах чи навколо місця уколу, а також що їх морозить.

Здебільшого така реакція проявлялася після другої дози, а ще в тих, кому ввели більше препарату, ніж іншим.

Волонтерів віком від 18 до 55 років розділили на групи по 15 осіб і вводили по три дози вакцини. Інтервал між уколами становив 28 днів. Різним групам вводили різну кількість препарату: 25, 100 і 250 мікрограмів.

Згідно з результатами, у волонтерів, яким укололи по дві дози вакцини, рівень антитіл в організмі був навіть вищим, ніж такий же показник в організмі людини, яка перехворіла на COVID-19.

Вакцину зроблено на основі фрагмента РНК вірусу. Коли він потрапляє в організм, то змушує клітини виробляти білок, який копіює зовнішню оболонку вірусу. Тіло сприймає його як чужорідного агента й провокує імунну відповідь.

Moderna першою серед інших компаній почала тестувати свій препарат проти коронавірусу на людях, ще 16 березня. Федеральний уряд США підтримав проект, виділивши приблизно пів мільярда доларів.

Експерти кажуть, що пандемія припиниться лише після того, як буде розроблено вакцину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перша фаза випробування вакцини проти коронавірусу показує гарні результатиБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківНові протези дають змогу відчувати температуру предметівАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимуму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: