26.08.2024
Телеканал NTD

Давньоримський Великий цирк став оперним театром просто неба

Давньоримський Великий цирк став оперним театром просто неба

У Стародавньому Римі Великий цирк використовували як іподром. На ньому одночасно могло змагатися до 12 колісниць,..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Стародавньому Римі Великий цирк використовували як іподром. На ньому одночасно могло змагатися до 12 колісниць, а стежили за цим дійством тисячі римлян. Тепер же споруду віком 2800 років вирішили перетворити на відкритий майданчик для оперних виступів.

Коли її продумували, то врахували вимоги щодо соціального дистанціювання. Працюватиме вона влітку.

З 1937 року відкриті літні вистави проходили в Римі в Термах Каракалли. Але там неможливо виконувати всі карантинні правила.

[Франческо Арена, співробітник Оперного театру Рима]:

«Великий цирк переробили на оперний театр. У певному розумінні він повернувся до своїх джерел і виконує початкову функцію місця для проведення виступів».

200 робітників працювали цілодобово з 19 червня. Тепер у цьому театрі можна розмістити понад 1400 глядачів, не порушуючи правил соціального дистанціювання.

На вході перевірятимуть температуру. Також співробітники проводжатимуть усіх на їхні місця.

Сцена незвично велика. Актори теж мусять дотримуватися дистанції, щоб виступати без масок. Щодо оркестру, то музикантам доводиться звикати до значної відстані між собою.

[Карло Фортес, співробітник Оперного театру Рима]:
«Ми спробували скоротити відстань за допомогою нових методів. Використовуємо технології, які дадуть артистам змогу бути ближче один до одного й до глядачів».

Першою виставою, яку планують показати в театрі, буде опера «Ріголетто» Джузеппе Верді.

Через багато століть це місце знову збере сотні глядачів. Утім, атмосфера тут буде трохи інакшою ніж та, яка була в Стародавньому Римі, коли тисячі людей уболівали за свої колісниці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Давньоримський Великий цирк став оперним театром просто небаМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроКарнавал у Венеції може стати «платним»Годинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: