25.06.2024
Телеканал NTD

У Києві показали нові марки, які пахнуть жасмином і лавандою

У Києві показали нові марки, які пахнуть жасмином і лавандою

У київському ботанічному саду відбулася церемонія спецпогашення двох нових поштових марок. Вони належать до серії «Садові..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У київському ботанічному саду відбулася церемонія спецпогашення двох нових поштових марок. Вони належать до серії «Садові квіти». Кожна вийде тиражем 100 тисяч примірників. Їхня особливість у тому, що вони пахнуть жасмином і лавандою.

[Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти]:
«Деякі люди через те, що були закриті ботанічні сади, парки, пропустили час (цвітіння) лаванди й жасмину. А зараз вони матимуть можливість отримати лист із маркою і насолоджуватися не тільки тим, яка вона на вигляд, але і як пахне».

Марка має і незвичайну форму — вона кругла. Надруковано її на самоклейному папері. А щоб відчути аромат квітів, їх зображення потрібно потерти.

Коштує одна така тринадцять із половиною гривень. З нею можна відправити в межах країни простий лист масою до 250 грамів. В Україні ароматні знаки поштової оплати випускають уперше. Усього ж у світі, за даними організаторів, існує дев’ять запашних марок.

Укрпошта також планує доповнити серії «Транспорт» і «Маяки України».

Водночас на церемонії показали картини, на яких зображено квіти. Намалювали їх учні художньої школи. За словами організаторів, у майбутньому одна з цих картин теж може з’явитися на одній із поштових марок.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Києві показали нові марки, які пахнуть жасмином і лавандоюВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюБалабан — душа музичної культури АзербайджануМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїДва індійські ресторани судяться через куряче карі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: