25.10.2024
Телеканал NTD

Дайвінг та пляжний відпочинок: греки повертаються до нормального життя

Дайвінг та пляжний відпочинок: греки повертаються до нормального життя

Португальський дайвер Марсіу, що живе в Греції, колись занурився без акваланга на глибину 70 метрів. Зараз..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Португальський дайвер Марсіу, що живе в Греції, колись занурився без акваланга на глибину 70 метрів. Зараз він знову пірнає в морські води біля острова Ангістрі. Марсіу прибув сюди одразу після того, як скасували карантин.

[Марсіу Фернандіш, дайвер]:
«Під час карантину я дуже скучав не лише за людьми, а й за природою. Плавати під водою чи займатися іншим видом водного спорту — добрий спосіб відпочити на свіжому повітрі».

Раніше Греція відкрила кордон для більшої частини держав Євросоюзу й для 14 країн, що до нього не входять. Але поки тут пірнають здебільшого місцеві жителі.

[Маноліс Дімакареас, дайвер-початківець]:
«Карантин уже закінчився, і ми можемо насолоджуватися всілякими захопленнями. Є велика різниця: сидіти вдома чи бути на вулиці».

Оскільки пандемія не закінчилася, інструктори з дайвінгу дотримуються запобіжних заходів.

[Харалампос Гказінакіс, власник школи дайвінгу]:
«Дайвінг, як правило, безпечний, навіть попри коронавірус. Ми вживаємо всіх заходів, робимо все, що треба».

Для шанувальників підводних пригод проводять екскурсії до затоплених кораблів.

[Ефтіміос Гкантіс, інструктор із дайвінгу]:
«Вони загадкові й візуально вражають. Тут, біля острова Ангістрі, усього за годину їзди від Пірейського порту, є чудове місце аварії корабля Avantis Three. Його рештки лежать на глибині від 14 до 47 метрів. Це чудово, бо можна занурюватися на різні рівні».

На Ангістрі потроху повертаються й любителі пляжного відпочинку. У готелях постійно дезінфікують приміщення, а на поромах можна перебувати лише в масках.

Міністерство туризму Греції очікує, що курорти та інші місця відпочинку цього року відвідає п’ять мільйонів мандрівників. 2019-го їх було понад 30 мільйонів. А грецькі підприємці надіються, що за літо їм вдасться хоча б трохи поліпшити своє становище.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дайвінг та пляжний відпочинок: греки повертаються до нормального життяШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівГотель у Римі відкрив доступ до колекції старовинних картин, скульптур та гобеленівЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментах

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: