20.05.2024
Телеканал NTD

Велика Британія відмовиться від устаткування Huawei для створення своїх мереж 5G

Велика Британія відмовиться від устаткування Huawei для створення своїх мереж 5G

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розпорядився повністю відмовитися від обладнання китайського телекомунікаційного гіганта Huawei для створення..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розпорядився повністю відмовитися від обладнання китайського телекомунікаційного гіганта Huawei для створення нових мереж 5G. Лондон зайняв позицію Вашингтона й визнав, що співпраця з цією компанією може загрожувати національній безпеці країни. Раніше США заявили, що Huawei шпигує і збирає чутливу інформацію для китайської комуністичної партії.

[Олівер Доуден, міністр цифровізації Великої Британії]:
«Уряд погоджується з Національним центром кібербезпеки в тому, що найліпший спосіб захистити ці мережі — припинити використовувати обладнання Huawei під час створення мережі 5G у Великій Британії. Якщо сказати зрозуміліше, з кінця цього року телекомунікаційні оператори не зможуть купувати обладнання для мереж 5G у Huawei. Це стане нелегальним щойно закон про телекомунікаційну безпеку набере чинності».

Також упродовж кількох років у Великій Британії замінять уже наявне обладнання Huawei.

[Олівер Доуден, міністр цифровізації Великої Британії]:
«Ми вирішили, що треба встановити часовий ліміт відмови від обладнання Huawei для наших мереж 5G. І це 2027 рік. Цю вимогу буде вказано в законі про телекомунікаційну безпеку. Його ухвалять до наступних виборів, він встановить безповоротний механізм повного видалення обладнання Huawei з наших мереж 5G».

Відтермінування на сім років заспокоїло британських телекомунікаційних операторів. Вони побоювалися, що будуть змушені провести заміну за більш стислий термін, що призвело б до різкої втрати мільярдів фунтів.

Раніше в січні цього року Лондон надав Huawei обмежену роль у створенні національної мережі 5G. Однак пізніше переглянув своє рішення на тлі того, як Китай відреагував на епідемію коронавірусу й продемократичні протести в Гонконзі.

Дональд Трамп похвалив розпорядження Бориса Джонсона. Він також зазначив, що вже переконав багато країн світу відмовитися від обладнання цієї китайської компанії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велика Британія відмовиться від устаткування Huawei для створення своїх мереж 5GЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судНирки — у центрі нової кризи в НепаліКаталонія почне жорстко економити воду через велику посухуСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: