26.01.2024
Телеканал NTD

Японський стартап розробив маску, яка здатна перекладати з мови на мову

Японський стартап розробив маску, яка здатна перекладати з мови на мову

Ця маска — творіння японського стартапу Donut Robotics. Це не просто засіб захисту від коронавірусу, а..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ця маска — творіння японського стартапу Donut Robotics. Це не просто засіб захисту від коронавірусу, а «розумний» девайс. Маска може передавати голос мовця на смартфон і навіть перекладати з японської на вісім інших мов.

Пластиковий пристрій надягається поверх звичайної маски з тканини. За допомогою блутусу він з’єднується зі смартфоном чи планшетом, на якому має бути встановлено спеціальний застосунок. Гаджет також може перетворювати мову на текстові повідомлення, здійснювати дзвінки й посилювати голос власника.

[Тайсуке Оно, голова Donut Robotics]:
«Ми роками працювали, щоб створити робота. Потім використали цю технологію, щоб зробити продукт, що відповідатиме змінам у суспільстві, які сталися через коронавірус».

Інженери Donut Robotics придумали маску після того, як почалася пандемія. Вони шукали щось, що врятувало б компанію від банкрутства. Раніше стартап уклав контракти на постачання роботів-гідів і роботів-перекладачів у токійський аеропорт «Ханеда». Але тепер ця продукція стала непотрібною.

У Donut Robotics кажуть, що вже у вересні надішлють 5000 масок клієнтам у Японії. Продукцію також планують продавати в Китаї, США та Європі.

Одна маска коштуватиме приблизно 40 доларів. Однак покупцям ще потрібно буде оплачувати абонемент на користування застосунком.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японський стартап розробив маску, яка здатна перекладати з мови на мову«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: