26.11.2024
Телеканал NTD

Прем’єр Ізраїлю обіцяє пакет допомоги для всіх громадян

Прем'єр Ізраїлю обіцяє пакет допомоги для всіх громадян

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оприлюднив план урядових грантів для всіх ізраїльтян. Вони мають допомогти людям в..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оприлюднив план урядових грантів для всіх ізраїльтян. Вони мають допомогти людям в умовах пандемії.

На адресу уряду лунає критика за його нездатність вирішити коронавірусну кризу, особливо в умовах, коли добова кількість нових випадків за останній тиждень різко зросла.

Згідно з новою програмою, громадяни отримають допомогу розміром трохи більше як 200 доларів. Багатодітні сім’ї одержать майже по 900 доларів. Загальний обсяг пакета — мільярд 750 мільйонів доларів.

Крім допомоги окремим громадянам, Нетаньягу також пообіцяв виплати для приватних підприємців.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:
«Чому ми роздаємо гроші? Нам треба знову розігнати економіку. Люди сидять удома, і їм не потрібно щось купувати. Якщо ми дамо їм гроші, вони почнуть це робити. Тоді компанії стануть отримувати прибуток, розширюватися і наймати нових працівників».

У травні в країні знову відкрили школи й багато компаній. Нині ж кількість нових випадків зараження перевищує тисячу на добу, і деякі експерти кажуть, що карантин скасували зарано.

З іншого боку, безробіття в країні досягло рекордного 21 %. І вже почалися протести. Так, минулого тижня тисячі ізраїльтян вийшли на вулиці Тель-Авіва, вимагаючи економічних послаблень. А в Єрусалимі поліція застосувала водомети, щоб розігнати демонстрантів, які зібралися біля дому Нетаньягу.

Опитування показують, що схвалюють політику прем’єра щодо коронавірусної кризи лише близько третини ізраїльтян.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прем’єр Ізраїлю обіцяє пакет допомоги для всіх громадянВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄС

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: