28.06.2024
Телеканал NTD

Колись загублену китайську вазу продадуть на аукціоні за мільйони доларів

Колись загублену китайську вазу продадуть на аукціоні за мільйони доларів

Цю витончену й майстерно прикрашену вазу зроблено для китайського імператора. Незабаром її продадуть на аукціоні в..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Цю витончену й майстерно прикрашену вазу зроблено для китайського імператора. Незабаром її продадуть на аукціоні в Гонконзі за мільйони доларів.

Першим її власником був Цяньлун — шостий маньчжурський імператор династії Цін. А останнім — літня жителька одного з європейських сіл. Вона зберігала родинну цінність у своєму будинку в оточенні десятків котів і собак.

На щастя, тварини вазу не розбили.

Як очікується, за шедевр заплатять від 9 до 11 мільйонів 600 тисяч доларів.

[Джуліан Кінг, представник аукціонного дому Sotheby’s]:
«Цей шедевр передає всю велич Китаю на піку його сили й процвітання. Ця порцелянова ваза — дуже складна, з технічного погляду виконана чудово. Її зробили безпосередньо для імператора. У нас є записи з імператорських архівів, що її доставили правителю в 1743 році».

Ваза так сподобалася імператору, що він вирішив зберігати її в Палаці Небесної чистоти в Забороненому місті.

Техніка, яку використали для виробництва вази, дуже складна. Такі твори робили лише в сьомому й восьмому році правління Цяньлуна.

Аукціон заплановано на 11 липня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Колись загублену китайську вазу продадуть на аукціоні за мільйони доларівУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиМармурова мапа давнього Рима знову постала перед публікою в новому музеїДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівУ бельгійському місті встановили ковзанку в старовинній церквіКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікБлакитного тунця продали майже за $800 000 на аукціоні в ЯпоніїСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: