25.08.2024
Телеканал NTD

Тиждень високої моди в Парижі: модельєри показали фільми про свої колекції

Тиждень високої моди в Парижі: модельєри показали фільми про свої колекції

Французький дизайнер Крістоф Жосс спочатку сумнівався, що цифровий Тиждень високої моди в Парижі пройде для нього..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Французький дизайнер Крістоф Жосс спочатку сумнівався, що цифровий Тиждень високої моди в Парижі пройде для нього успішно.

Як і його колеги, він створив фільм про свою нову колекцію і виклав його онлайн. До такого формату довелося вдатися через пандемію коронавірусу, через яку наклали обмеження на збори та запровадили правила соціального дистанціювання.

[Крістоф Жосс, модельєр]:
«Спочатку мав сумніви щодо цифрового Тижня моди: як усе пройде, що ми робитимемо. Але коли виникла ідея, ми щодня робили нове відкриття й були дуже натхненими».

Подіумом для моделей стали визначні пам’ятки Парижа й просто вулиці міста. Серед них Ейфелева вежа, набережна Сени й багато інших.

[Крістоф Жосс, модельєр]:
«Бачу, що в підсумку ми показуємо найголовніше в нашому продукті, виділяємо тканини. Й образ кожного наряду точніший, витонченіший і поетичніший. У день показу такого не побачиш. Спочатку нас переповняли сумніви, та коли побачили ролик, то заспокоїлися. Я вже думаю про наступний сезон. Хочу піти тим же шляхом».

Тиждень високої моди — це захід, де показують унікальні наряди, створені вручну. Зазвичай колекції демонструє невелике коло найіменитіших дизайнерів.

Показав свої роботи онлайн і модельєр Жюльєн Фурньє. За його словами, він хотів розповісти нову історію про жінок, а також про всіх тих фахівців, які створюють прекрасні наряди.

[Жюльєн Фурньє, модельєр]:
«Наша робота на 90% технічна. Але завжди є 10%, які вселяють у показ моди людяність і спонтанність».

Тиждень моди перевели в онлайн-режим також і тому, що багато моделей не змогли приїхати на покази через закриті кордони.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тиждень високої моди в Парижі: модельєри показали фільми про свої колекціїСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківВ Італії вимирають газетні кіоскиТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: