29.07.2024
Телеканал NTD

Сон на дереві: у Бельгії стає дедалі популярнішим відпочинок у коконах

Сон на дереві: у Бельгії стає дедалі популярнішим відпочинок у коконах

Такі намети у формі краплі — винахід не новий. Але цього року вони стали особливо популярними...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Такі намети у формі краплі — винахід не новий. Але цього року вони стали особливо популярними. Через епідемію коронавірусу влада Бельгії радить не виїжджати за кордон. І багато хто шукає незвичайні способи відпочити всередині країни.

Цій бабусі з онукою тут вельми сподобалося.

[відпочивальниця]:
«Я побачила їх, коли проїжджала із чоловіком на велосипеді, а тепер я тут зупинилася з онукою на три дні. Коли ми сюди приїхали, то не знали, чого очікувати, але тепер дуже раді. Тут, справді, затишно».

Ніч у цьому двомісному коконі коштує 70 євро. Сюди входить і користування ванною кімнатою і барбекю.

[відпочивальник]:
«Мені подобається, як вони зроблені. Вони не схожі на звичайні намети. І що вони такі маленькі й красиві».

«Краплі» розробив нідерландський дизайнер Дре Вапенаар у 90-х роках минулого століття. Для багатьох такі намети — утілення дитячих фантазій.

[Дре Вапенаар, розробник намету]:
«Такий намет вільно висить у повітрі й нагадує про дитячі мрії, про будиночок на дереві. Це усамітнення в громадському місці. Можна прикріпити до чого завгодно».

Крім Борглона, ще чотири такі намети встановлено в іншому бельгійському місті, що недалеко від Антверпена, один розташований в парку скульптур у США, й один — у готелі у Франції. Ще три можна знайти в туристичному таборі в Нідерландах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сон на дереві: у Бельгії стає дедалі популярнішим відпочинок у коконахПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніСміття, що плаває на річці Дрина, шкодить туризму в БосніїСрібло в Єгипті — нове золотоПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонця

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: