26.07.2024
Телеканал NTD

Коні-терапевти допомагають військовикам впоратися з посттравматичним стресовим розладом

Коні-терапевти допомагають військовикам впоратися з посттравматичним стресовим розладом

Кінська терапія для військових ветеранів у відставці. Так цим жителям австралійського штату Новий Південний Уельс допомагають..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Кінська терапія для військових ветеранів у відставці. Так цим жителям австралійського штату Новий Південний Уельс допомагають упоратися з посттравматичним стресовим розладом.

[Бен Магвайр, власник кінської ферми]:
«Ці тварини мають велику силу. І коли вони підкоряються комусь, дозволяють собою керувати, то це дуже потужно».

Бен — один із тих, хто відчув на собі цю силу. Усе почалося з того, що, повернувшись зі служби в Східному Тиморі, він не міг знайти спокою.

[Бен Фарінаццо, військовик у відставці]:
«Я більше не міг піклуватися про себе, не міг спати. Лікувався алкоголем, нікотином і кофеїном».

Але коні допомогли йому знову відчути смак життя.

[Бен Фарінаццо, військовик у відставці]:
«Я подумав: “Ого! Це просто неймовірно!” Мені розповіли, що кінь реагує на емоції. Тому спочатку я вчився контролювати свої почуття».

Рейчел також страждала від посттравматичного стресового розладу. Стан проявився після того, як приблизно вісім років тому її звільнили з флоту через медичні дані.

[Рейчел Дью Медсен, військовик у відставці]:
«Я виявила, що тривога й усе, що мене щодня мучило, що постійно мене супроводжувало, просто зникає, коли проводжу час із кіньми».

Анна залишила армію торік у серпні, прослуживши 25 років.

[Анна Ковлі, військовик у відставці]:
«Коли приходжу сюди, то відчуваю доброту, про яку багато хто з нас уже й забув».

Учасники програми не лише катаються на конях, а й учаться за ними правильно доглядати. Ці тварини не претендують на те, щоб замінити медиків. Вони просто відволікають колишніх військових від важких думок і дають їм можливість по-новому поглянути на життя.
Коротке посилання на цю сторінку:

Коні-терапевти допомагають військовикам впоратися з посттравматичним стресовим розладомЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЯку країну визнали найщасливішоюУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Штат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: