25.11.2024
Телеканал NTD

ВООЗ стежить за спалахом бубонної чуми у Внутрішній Монголії

ВООЗ стежить за спалахом бубонної чуми у Внутрішній Монголії

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що у Внутрішній Монголії, що входить до складу КНР, виявили хворого..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила, що у Внутрішній Монголії, що входить до складу КНР, виявили хворого на бубонну чуму.

Минулого тижня кілька випадків зараження бубонною чумою також зареєстрували в Монголії. Карантин запровадили в регіоні Ховд, який межує з Росією.

Представниця ВООЗ Маргарет Гарріс сказала, що організація поки не вважає ситуацію загрозливою для решти світу.

[Маргарет Гарріс, представниця ВООЗ]:

«Так, ми стежимо за спалахами в Китаї, ми уважно стежимо за ними, співпрацюючи з китайською й монгольською владами. Наразі ми не вважаємо, що вони становлять велику загрозу».

Китайські чиновники повідомили ВООЗ про випадок у міському окрузі Баян-Нур. У неділю там запровадили третій рівень раннього попередження. Місцеві жителі мусять суворо виконувати приписи. Наприклад, їм заборонено полювати на бабаків — найімовірніших переносників чуми, а також взаємодіяти із цими тваринами чи продукцією з них.

Уважається, що саме ці гризуни спричинили спалах чуми в материковому Китаї в 1911 році.

У Внутрішній Монголії оголосили, що всім, у кого підвищилася температура чи проявилися інші симптоми, слід негайно звернутися в лікарню.

Бубонна чума передається через бліх і заражених тварин. У XIV столітті під час Чорного мору в Європі від цієї хвороби померло до 50 мільйонів осіб. Тобто понад половина населення.
Коротке посилання на цю сторінку:

ВООЗ стежить за спалахом бубонної чуми у Внутрішній МонголіїНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компроміс

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: