27.08.2024
Телеканал NTD

Центральна Азія намагається зупинити нову хвилю COVID-19

Центральна Азія намагається зупинити нову хвилю COVID-19

Ця будівля в Бішкеку раніше була пекарнею. Тепер у ній надають допомогу хворим на COVID-19. Киргизстан..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Ця будівля в Бішкеку раніше була пекарнею. Тепер у ній надають допомогу хворим на COVID-19.

Киргизстан та інші Центральноазійські країни намагаються стримати нову хвилю епідемії коронавірусу після того, як у травні послабили карантин.

[Бактигуль Жумагулова, лікар]:
«Щодня надходить приблизно 300‒500 осіб. За сьогодні — 127 осіб. З них двох госпіталізували у важкому стані в шосту лікарню. Чому хворих дедалі більше? Бо наші пацієнти… Узагалі інформаційно-освітня (робота) була дуже слабкою. Масову інформаційну роботу з населенням не проводили».

У Киргизстані виявили близько 9000 випадків зараження коронавірусом.

Влада Узбекистану, найгустонаселенішої країни регіону, оголосила, що з 10 липня по 1 серпня вдруге запроваджує суворий карантин. Закриють усі непродовольчі магазини, кав’ярні, ресторани, парки й розважальні заклади.

Тут виявили біля 11 з половиною тисяч заражених. Водночас понад половину випадків підтвердили за останні два тижні.

У сусідньому Казахстані карантин повторно ввели 5 липня. Там теж зростає кількість нових випадків зараження. У червні їх різко стало втричі більше. Офіційно хворих зараз понад 53 тисячі. Влада каже, що у великих містах лікарні вже переповнені.

У всьому регіоні стадіони, готелі та інші місця знову переобладнують під тимчасові лікарні. Для роботи в них мобілізують студентів медичних вишів і навіть лікарів, які відбувають покарання у в’язниці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Центральна Азія намагається зупинити нову хвилю COVID-19Новий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: