29.08.2024
Телеканал NTD

Центр реабілітації на Балі готує до життя в природі врятованих із неволі дельфінів

Центр реабілітації на Балі готує до життя в природі врятованих із неволі дельфінів

Дельфін Рембо ще рік тому плавав у невеликому басейні індонезійського готелю й розважав туристів. Його змогли..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Дельфін Рембо ще рік тому плавав у невеликому басейні індонезійського готелю й розважав туристів. Його змогли визволити з неволі, після чого доставили в реабілітаційний центр на острові Балі.

Тут врятованим дельфінам допомагають відновити здоров’я й готують до повернення в дику природу. Це перший у світі такий центр реабілітації. Його відкрила влада Балі й зоозахисні організації.

[Рік О’Беррі, засновник організації Dolphin Project]:
«Цю модель можна дублювати. Ми намагаємося впровадити її й у таких європейських країнах, як Італія, а також на Криті. Там, де дельфінарії закрилися, має бути багато невеликих центрів, де можна розмістити дельфінів».

Рік О’Беррі замолоду дресирував дельфінів, а потім став їх захищати. Цьому він присвятив останні 50 років.

Згідно зі звітом Світового товариства захисту тварин, 2019 року понад 330 розважальних закладів у всьому світі тримали в неволі щонайменше 3000 дельфінів.

[доглядачка центру]:
«У звичайних басейнах вода хлорована. Сама вона теж не підходить (для дельфінів), бо не морська. Водночас воду змінюють лише раз на кілька днів. Дельфіни в неволі страждають від подразнення шкіри й очей».

У реабілітаційному центрі дельфіни плавають у морській воді, тут подразнення минають швидко.

У дику природу повернуться лише ті тварини, які зможуть самостійно добувати їжу, орієнтуватися в океані й спілкуватися з родичами.

[Фемке ден Гаас, співробітниця організації Dolphin Project]:
«Ми випустимо дельфінів там, де їх колись зловили. Ми знаємо, що цих тварин виловили біля острова Ява. Тому хочемо відпустити їх там, де вони виросли».

За випущеними дельфінами спостерігатимуть за допомогою GPS-трекерів.

Уряд Балі має намір створити такі проекти допомоги й для інших тварин.
Коротке посилання на цю сторінку:

Центр реабілітації на Балі готує до життя в природі врятованих із неволі дельфінівБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серцяПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняВ Аргентині намагаються врятувати південних королівських крабівТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіНа Кубі закінчується паливо?У Японії зняли заборону на перезапуск колись найпотужнішої АЕС у світі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: