24.12.2024
Телеканал NTD

Без туристів — спокій: на островах Сіллі осміліли білки й розрослася морська гірчиця

Без туристів — спокій: на островах Сіллі осміліли білки й розрослася морська гірчиця

На британському острові Треско, де незвично тихо, білки неспішно пригощаються горіхами й навіть насмілюються вибігати на..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

На британському острові Треско, де незвично тихо, білки неспішно пригощаються горіхами й навіть насмілюються вибігати на мощені доріжки парку. Ось уже три місяці, як вони не бачать і не чують тут туристів, а тому почуваються сміливіше.

[Майк Нелгамс, доглядач парку]:
«Зазвичай вони підбігають, з’їдають горіх і тікають. А зараз гуляють і немов думають, що тут щось не так. Гостей немає, усі сидять удома. Садівників теж не було. У парку тепер інша атмосфера».

Схожа картина й на інших островах архіпелагу Сіллі, до якого входить острів Треско. Птахи в’ють гнізда прямо на стежках, бо туристи ними зараз не ходять. А пляж острова Сент-Меріс покрився морською гірчицею. Такого місцеві жителі й не пригадають.

[Жаклін Пірсон, природозахисниця]:
«Людина пройде по піску, розстелить рушник, і це насіння не зможе прорости. А тепер у нього виникла така можливість. Людей поменшало, і рослини тут усе заполонили».

Захисники довкілля вважають, що природа має відпочивати від активної людської діяльності. Це буде корисно й самим людям, бо вони зможуть побачити тваринний і рослинний світ у всій красі.

Архіпелаг Сіллі складається з кількох десятків дрібних островів, з них лише п’ять населені.
Коротке посилання на цю сторінку:

Без туристів — спокій: на островах Сіллі осміліли білки й розрослася морська гірчицяСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»У Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: