26.02.2024
Телеканал NTD

Британські педіатри закликають якнайшвидше відкрити школи

Британські педіатри закликають якнайшвидше відкрити школи

На території цієї британської школи можна почути лише звук шелесту трави. Дітей тут не було вже..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

На території цієї британської школи можна почути лише звук шелесту трави. Дітей тут не було вже кілька місяців. Освітні установи країни здебільшого закриті. Уроки відвідують лише діти тих, хто обіймає ключові посади.

Співробітники Королівського товариства педіатрів попереджають, що карантин може негативно вплинути на психічне й фізичне здоров’я дітей. Особливо з бідних сімей, які відчувають подвійний удар від пандемії. Такі діти мають менше можливостей виходити в інтернет і відвідувати онлайн-уроки. Вони також рідше можуть підтримувати зв’язок із друзями.

Маленькій Шарлотті важко зрозуміти, чому її не пускають на дитячий майданчик чи в гості до її подружок.

[Крістіна Мазурек, мама Шарлотти]:

«Я просто припинила ходити на майданчик, бо боюся за нас. І це було нелегко. До цього ми щодня гуляли, а потім різко припинили. Дочка запитувала, що трапилось. Цілий місяць ми сиділи вдома, лише читали новини».

Дошкільні заклади Великої Британії вже відкрито. Однак мама дівчинки поки сумнівається.

[Крістіна Мазурек, мама Шарлотти]:
«Я боюся. Знаю, що вони вже відкриті, але я просто не хочу. Навіть якщо це обов’язково, гадаю, ми не підемо. Не хочу ризикувати нашими життями».

Щодо доросліших дітей педіатри впевнені, що школа створює умови для формування здорового ставлення до життя. Спілкування з однолітками розвиває важливі навички, такі як налагодження комунікації та подолання труднощів.

1500 педіатрів Великої Британії надіслали урядові колективного листа, закликаючи повернути дітей до школи. Вони попереджають, що нинішнє покоління може стати втраченим.

[Ута Фріт, почесний професор Університетського коледжу Лондона]:
«Так, є побоювання через проблему депресії, яка вже доволі серйозна. Мова йде не про далекі наслідки. Це вже відбувається».

188 країн у всьому світі закрили школи. Це вплинуло на півтора мільярда дітей. Водночас приблизно у 20 країнах школи або не закривалися, або вже відновили роботу. Як свідчить статистика, це не вплинуло на кількість хворих.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британські педіатри закликають якнайшвидше відкрити школиЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золота

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: