19.12.2024
Телеканал NTD

Кубинська бабуся ходить вулицями в картонному будинку

Кубинська бабуся ходить вулицями в картонному будинку

Відтоді як коронавірус досяг Куби, у передмісті Гавани часто можна побачити ось таку бабусю в картонному..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Відтоді як коронавірус досяг Куби, у передмісті Гавани часто можна побачити ось таку бабусю в картонному будинку. Саморобна хатинка має вікна, дах і намальовані двері. Отвір спереду відкриває огляд, а у віконечка з боків можна просунути руки.

82-річна Ферідія Рохас мала три причини змайструвати такий будинок.

[Ферідія Рохас, жителька Гавани]:
«По-перше, якщо я хворію безсимптомно, то можу убезпечити людей довкола. Якщо ж інші хворіють, то захищу себе. А третя причина в тому, що в умовах цієї пандемії, постійного стресу й занепокоєння люди сміються, їм весело дивитися на мій маленький будинок».

Усмішки людей викликає й дотепний напис: «Я вдома, а ти?» Так бабуся винахідливо відповіла на заклик влади сидіти в чотирьох стінах.

[Ферідія Рохас, жителька Гавани]:
«Я так і сказала поліціянту: я вдома, а ти? Він просто розсміявся, потім сфотографував мене й сказав, що покаже фото маленькій дочці».

Літня кубинка живе одна. Чоловік помер, а чотири дочки давно переїхали до США. Ферідія змушена сама ходити по покупки, бо розраховувати більше нема на кого. Тому бабуся-будинок періодично з’являється в пекарні, на базарі чи біля газетного кіоску.

[жителька Гавани]:
«Мені подобається ця ідея. Для літньої людини це чудово та й іншим підійде. Ідеш по покупки, але залишаєшся вдома. Дуже мило».

[жителька Гавани]:
«Я теж хочу таке зробити. Прямо зараз іду по коробки. Це чудово — ти в будинку й захищений. Прекрасно!»

Ферідія — колишня медсестра й за потреби робить уколи сусідам.

Куба майже не постраждала від епідемії, і бабуся вважає, що головне призначення її картонного будинку — дарувати людям гарний настрій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кубинська бабуся ходить вулицями в картонному будинкуПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні Англії40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тварин

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: