20.03.2024
Телеканал NTD

Боснійські ювеліри під час пандемії перейшли на виробництво іграшок

Боснійські ювеліри під час пандемії перейшли на виробництво іграшок

Ці складані іграшки з дерева — творіння дизайнерів ювелірних прикрас подружжя Ени та Ібрагіма, які живуть..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Ці складані іграшки з дерева — творіння дизайнерів ювелірних прикрас подружжя Ени та Ібрагіма, які живуть і працюють у столиці Боснії і Герцеговини.

Коли почалася епідемія коронавірусу, вони, як і багато інших підприємців, залишилися без сировини, яку замовляли в інших країнах. У своїй роботі вони залежать від імпорту таких матеріалів, як срібло, емаль і камінь.

Утім, вони не опустили рук, а вирішили проявити креативність. Подружжя почало робити дерев’яні іграшки.

[Ена Мулавдіч, дизайнер ювелірних прикрас]:

«Пандемія навчила нас, що важливо працювати з місцевими матеріалами і для місцевого ринку. Адже в Боснії і Герцеговині так багато лісів. Ми зробили логічний вибір. Ми обоє маємо необхідні навички, щоб робити іграшки та іншу продукцію з дерева».

50 євроцентів від продажу кожної іграшки піде на висадження нових дерев. Подружжя заснувало фонд, який буде закуповувати саджанці й двічі на рік влаштовуватиме акції з висаджування.

[Ена Мулавдіч, дизайнер ювелірних прикрас]:
«Ми вирішили утримати невелику суму від продажу кожної іграшки. Ми називаємо це податком на висаджування дерев. Ми додали його до вартості».

Ібрагім — художник і скульптор родом з Ірану. Він із дружиною здебільшого робить складаних чоловічків і машинки. Іграшки виконані в ретро-стилі.

[Ібрагім Мохаммадян, дизайнер ювелірних прикрас]:
«Це іграшки, які допомагають навчанню. Ми хочемо, щоб діти більше думали, гралися самостійно».

Дерев’яні творіння подружжя стають у Сараєво дедалі популярнішими, попри те, що їх ніде не рекламують. Інформація передається від людини до людини.

[Ібрагім Мохаммадян, дизайнер ювелірних прикрас]:
«Найважливіша мета, яку ми хотіли б досягти — це щоб наші іграшки допомогли дітям стати ближчими до природи, щоб вони більше про неї дізналися і зрозуміли її, замість того щоб від природи віддалятися».

Подружжя каже, що після закінчення пандемії збирається розширити виробництво дерев’яних іграшок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Боснійські ювеліри під час пандемії перейшли на виробництво іграшокОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Бізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиДо 12 років каторжних робіт засудили двох підлітків у КНДР за перегляд південнокорейських кліпівЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: