26.10.2024
Телеканал NTD

У Сирії для біженців замість наметів будують кам’яні будинки

У Сирії для біженців замість наметів будують кам'яні будинки

В Ідлібі на північному заході Сирії йде жваве будівництво. Ці невеликі кам'яні будинки замінять внутрішнім переселенцям..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

В Ідлібі на північному заході Сирії йде жваве будівництво. Ці невеликі кам’яні будинки замінять внутрішнім переселенцям ненадійні намети. Проект запустила турецька гуманітарна організація.

Вона планує побудувати 20 тисяч будинків поруч з Ідлібом і в районі річки Євфрат неподалік від кордону з Туреччиною. Нове житло отримають понад 120 тисяч сирійців, які вимушено покинули свої домівки через воєнні дії.

[Салім Йоусон, співробітник організації IHH]:
«Нині вже побудовано 6200 жител. Їх передадуть власникам, коли прокладуть каналізацію та завершать усі будівельні роботи».

У нових будинках, які повністю готові, уже поселилося 2000 сімей.

[Абдул Маджид Наджжар, сирієць]:
«Звісно, не зрівняти намет і кам’яний будинок. Намет не захищає ні від літньої спеки, ні від зимових холодів. Кам’яний будинок дає приватність, а в наметі немає ніякого усамітнення».

У кам’яних будинках є кухня й ванна кімната. Організація також забезпечує біженців постільними речами та кухонним обладнанням.

Громадянська війна в Сирії йде понад дев’ять років. За цей час загинуло не менш як 400 тисяч осіб, понад п’ять мільйонів сирійців утекло з країни, ще від чотирьох з половиною до семи мільйонів стали внутрішніми переселенцями.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сирії для біженців замість наметів будують кам’яні будинкиНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Мітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: