28.02.2024
Телеканал NTD

Перукарня на колесах: у М’янмі можна підстригтися просто біля будинку

Перукарня на колесах: у М'янмі можна підстригтися просто біля будинку

Житель М'янми Чжо Зін Тхут чекає мобільну перукарню. Вантажівка, переобладнана на салон краси, під'їжджає прямо до..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Житель М’янми Чжо Зін Тхут чекає мобільну перукарню. Вантажівка, переобладнана на салон краси, під’їжджає прямо до його будинку. Така послуга з’явилася в Янгоні місяць тому.

[Чжо Зін Тхут, клієнт перукарні]:
«Зараз люди бояться виходити на вулицю (через епідемію). Хоча й немає гарантії абсолютної захищеності від зараження, та я радий, що в такі часи вони приїжджають прямо до будинку».

У М’янмі поки діє карантин. Заборонено збиратися групами, закриті пагоди та храми. Деякі салони краси працюють, але їх небагато. Тому кілька місцевих підприємців вирішили відкрити мобільну перукарню й найняти майстра.

[Пхьо Чжо, працівник мобільної перукарні]:
«Нам також дуже хотілося підстригтися, і нас турбувало, що перукарні здебільшого закриті. Ми подумали, що й іншим людям треба стригтися. Ідея мобільної перукарні з’явилася в умовах стресу».

У пересувному салоні суворо дотримуються заходів безпеки.

[Пхьо Чжо, працівник мобільної перукарні]:
«Ми дезінфікуємо все обладнання у вантажівці. Такі засоби, як маски й рукавички, використовуємо лише один раз, а потім викидаємо. Ми вже завоювали довіру клієнтів».

Мобільна перукарня отримує дедалі більше викликів. За день її послугами користуються від десяти до 15 осіб. Щоправда, іноді буває не більш як два клієнти. А якщо постригтися попроситься випадковий перехожий, то це вважається бонусом.

Власники мобільної перукарні впевнені, що нова послуга матиме попит і після карантину. На їхню думку, головними клієнтами стануть діти і літні люди.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перукарня на колесах: у М’янмі можна підстригтися просто біля будинкуООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроКоролева Данії неочікувано оголосила, що зречеться престолу19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуБританські вчені: щоденна коротка прогулянка може стати порятунком для серцяЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюЗ контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріалУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до Ізраїлю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: