20.10.2024
Телеканал NTD

США запровадили новий пакет санкцій щодо Сирії

США запровадили новий пакет санкцій щодо Сирії

США наклали на Сирію нові санкції. Їхньою метою є президент Башар Асад. Заходи мають на меті..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

США наклали на Сирію нові санкції. Їхньою метою є президент Башар Асад. Заходи мають на меті позбавити доходу уряд країни й змусити Дамаск повернутися до переговорів під егідою ООН, що має покласти край війні.

[Келлі Крафт, постійний представник США в ООН]:
«Мета — позбавити режим Асада доходу й підтримки, яку він використовував, щоб учиняти масштабні злочини та порушення прав людини. А це заважало знайти політичне рішення ситуації та значно знижувало шанси встановити мир».

Щодо Сирії вже діють американські та європейські санкції, які заморозили активи влади й сотень компаній та осіб. Громадянам США не можна експортувати й інвестувати в Сирію, а ще під забороною транзакції, пов’язані з нафтою та вуглеводневими матеріалами.

До того ж, згідно з новими санкціями, можна буде заморозити активи кожного, хто співпрацює із сирійською владою, незалежно від національності. Заходів можуть ужити й щодо тих, хто має справу із суб’єктами з Росії та Ірану — головних союзників Асада.

Москва, Пекін, а також і сам Дамаск різко розкритикували заяву постійного представника США при ООН Келлі Крафт.

Жителі Сирії кажуть, що не бояться американських санкцій.

[Абдулрахман Джлелаті, житель Сирії]:
«На нас це не вплине, якщо уряд і люди співпрацюватимуть, якщо ми не будемо красти один в одного. Але якщо люди почнуть грабувати один одного, тоді це на нас подіє».

Санкційний пакет найменували «Цезар». Так звали сирійського фотографа, який утік із Сирії й вивіз тисячі фотографій, на яких було зафіксовано масові вбивства, тортури та інші злочини.
Коротке посилання на цю сторінку:

США запровадили новий пакет санкцій щодо СиріїДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: