19.04.2024
Телеканал NTD

Президент США підписав указ про поліційну реформу

Президент США підписав указ про поліційну реформу

Дональд Трамп підписав указ про реформу поліції США. Церемонія пройшла біля Білого дому після зустрічі президента..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Дональд Трамп підписав указ про реформу поліції США. Церемонія пройшла біля Білого дому після зустрічі президента із сім’ями, які втратили близьких під час інцидентів за участю правоохоронців.

Документ змінить систему громадської безпеки, однак він не задовольняє радикальних антиполіційних вимог.

Президент ще раз наголосив, що виступає категорично проти скасування фінансування й розпуску поліційних управлінь.

[Дональд Трамп, президент США]:

«Сьогодні я підписую указ, який закликає поліційні управління застосовувати найвищі професійні стандарти, щоб служити суспільству. Це будуть найвищі й найефективніші стандарти на планеті. Більша частина поліціянтів — безкорисливі й сміливі службовці. Це прекрасні чоловіки й жінки. Там, де люди втікають від небезпеки, поліціянти йдуть прямо назустріч загрозі, часто смертельній. Вони ризикують життям, щоб захистити тих, кого навіть не знають».

Міністерство юстиції тепер виділятиме певне фінансування тільки тим поліційним управлінням, які застосовують силу за найвищими стандартами, підтвердженим незалежними органами. Зокрема, заборонять захвати з придушенням. Виняток становитимуть лише випадки, коли життю офіцера щось загрожуватиме.

Генеральний прокурор створить базу даних для федеральних, регіональних і місцевих правоохоронних органів. У ній можна буде відстежити звільнення з роботи, а також ухвалення кримінальних і цивільних вироків працівникам поліції за надмірне застосування сили.

Крім того, щоб захистити і правоохоронців, і найбільш уразливі групи населення, адміністрація приділятиме пріоритетну увагу навчанню співробітників поліції та соціальних працівників, які реагують на інциденти за участю психічно хворих людей, наркозалежних та безпритульних.

Деякі сенатори-демократи вже розкритикували ці реформи, назвавши їх недостатніми. Проте сенатори-республіканці зазначають, що, якщо політики захочуть, то завжди можна знайти консенсус.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президент США підписав указ про поліційну реформуОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо Байдена

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: