23.03.2024
Телеканал NTD

У великих містах світу пройшли протести проти поліційного насильства

У великих містах світу пройшли протести проти поліційного насильства

У великих містах світу проходять протести проти поліційного насильства. Вони стали продовженням масових виступів у США..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У великих містах світу проходять протести проти поліційного насильства. Вони стали продовженням масових виступів у США через смерть афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі, у якій звинувачують поліціянтів.

У центрі Лондона на вулиці Вайтголл, біля парламенту, сталися сутички. Протестувальники кидали в правоохоронців пляшки, дорожні конуси й петарди. Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сказав, що мирний спосіб протесту підривають банди, і що всіх винних у заворушеннях буде притягнено до відповідальності.

Загалом вихідними на вулиці столиці вийшли десятки тисяч людей.

У Бельгії поліція застосувала сльозогінний газ і водомети, щоб розігнати в центрі Брюсселя коло сотні агресивних протестувальників. Деяких демонстрантів арештували.

Ця група була невеликою частиною 10-тисячної демонстрації, яка пройшла біля Палацу правосуддя.

У Мадриді близько 3000 осіб ушанували пам’ять Джорджа Флойда хвилиною мовчання й улаштували мітинг біля посольства США.

А в Римі захід пройшов згідно з правилами соціального дистанціювання. Протестувальники в масках зібралися на площі П’яцца-дель-Пополо й, опустившись на одне коліно, якийсь час стояли мовчки.

А це Ріо-де-Жанейро. Тут теж протестують проти расизму й поліційного насильства.

[Декстер, учасник протесту]:
«Ми теж маємо своїх Джорджів Флойдів. І на це потрібно звертати увагу, виходити на вулиці заради наших життів».

У США протести також не вщухають. У неділю вони відбулися в десятках міст.

Білий дім каже, що на тлі мирних демонстрацій діють радикальні угруповання. Вони провокують насильство, а також учиняють підпали та мародерство. Для охорони порядку вже відправили Національну гвардію. Президент США також обіцяє послати військових туди, де ситуацію неможливо буде взяти під контроль.
Коротке посилання на цю сторінку:

У великих містах світу пройшли протести проти поліційного насильстваГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїЗнов маски: у Мілані нічим дихатиПовені спричинили хаос в Афганістані та Пакистані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: