25.07.2024
Телеканал NTD

Доповідь ООН: у світі налічується 80 млн біженців

Доповідь ООН: у світі налічується 80 млн біженців

Приблизно 80 мільйонів людей у всьому світі були змушені покинути свій дім. Це 1% населення Землі...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Приблизно 80 мільйонів людей у всьому світі були змушені покинути свій дім. Це 1% населення Землі. За один тільки минулий рік біженців і переселенців стало більше на 9 мільйонів. Такі дані наводить у своєму новому звіті Управління ООН у справах біженців.

[Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців]:
«Це найбільший показник відтоді, як УВКБ почало збирати ці дані. І, звичайно, це дуже непокоїть».

В організації зазначають, що біженців і переселенців стало майже вдвічі більше, ніж було десять років тому.

Люди рятуються від насильства, переслідувань і стихійних лих. Найбільше втікають із Сирії, Венесуели, Афганістану, Південного Судану та М’янми.

Водночас 73% біженців перебираються до сусідніх країн.

Переважна більшість — 85% мігрантів — осідає саме в бідних державах світу, а не в багатих, як заведено вважати, — зазначив голова УВКБ, виступаючи з доповіддю в Женеві.

З Венесуели, де економічна й політична криза, загалом утекло 5 мільйонів осіб. Переважно до Колумбії, Перу, Еквадору, Бразилії та Чилі. Проте, починаючи з квітня, близько 30 тисяч осіб повернулося на батьківщину.

[Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців]:
«У більшій частині країн венесуельці живуть на прожитковий мінімум коштом тіньової економіки, торгуючи на ринках овочами, виконуючи чорнову роботу. А через карантин багато хто за один день утратив і цю роботу».

Карантинні обмеження також уповільнили процес прийняття мігрантів третіми країнами. Торік держави взяли до себе 107 тисяч біженців.

[Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців]:
«На жаль, ця кількість зменшується. Як вам відомо, переселення до США різко скоротилося. Сьогодні країна, яка найбільше приймає біженців, це Канада».

За даними УВКБ, Канада прийняла трохи більше як 31 тисячу осіб, США — 27 з половиною тисяч й Австралія – коло 18 тисяч.

Доповідь було опубліковано до Всесвітнього дня біженців, який відзначають 20 червня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Доповідь ООН: у світі налічується 80 млн біженцівМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНа Кубі закінчується паливо?Заборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-Йорка

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: