24.12.2024
Телеканал NTD

Брюссель і Лондон домовилися активізувати переговори про «брекзит»

Брюссель і Лондон домовилися активізувати переговори про «брекзит»

Євросоюз і Велика Британія домовилися активізувати переговори про «брекзит». Питання обговорили британський прем'єр-міністр Борис Джонсон і..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Євросоюз і Велика Британія домовилися активізувати переговори про «брекзит». Питання обговорили британський прем’єр-міністр Борис Джонсон і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час відеоконференції.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Ми домовилися, що нам потрібен новий імпульс. Ми підтримали пропозицію головних перемовників активізувати обговорення в липні й створити найбільш конструктивні умови для ратифікації угоди до кінця 2020 року».

Попри кризу, пов’язану з пандемією, Лондон не планує просити продовження перехідного періоду. Це означає, що повну угоду повинні затвердити до 31 грудня 2020 року.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Треба якомога раніше визначитися з принципами укладення будь-яких угод. Ми вже зазначили, що готові старанно працювати, щоби побудувати відносини, які були б в інтересах громадян і ЄС, і Великої Британії. Ми також повторили наш намір повною мірою і своєчасно запровадити угоду про вихід».

На час перехідного періоду діє тимчасовий договір, згідно з яким зберігаються старі правила відносин між Лондоном і Брюсселем. Проте переговори поки мало просунулися в бік повноцінної торговельної угоди. Вони застопорилися на питаннях гарантій чесної конкуренції та дозволів на риболовлю.

Багато хто побоюється, що обидві сторони ще далекі від консенсусу, а часу залишилося дуже мало. Зрештою це може призвести до економічних втрат, які збільшаться через пандемію коронавірусу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Брюссель і Лондон домовилися активізувати переговори про «брекзит»У Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахВ Україні новий головнокомандувачПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТО«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Тріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: