28.10.2024
Телеканал NTD

Бразилія погрожує вийти зі Всесвітньої організації охорони здоров’я, як це зробили США

Бразилія погрожує вийти зі Всесвітньої організації охорони здоров'я, як це зробили США

Лідер Бразилії Жаїр Болсонару пригрозив вивести країну зі Всесвітньої організації охорони здоров'я. Він обіцяє зробити це..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Лідер Бразилії Жаїр Болсонару пригрозив вивести країну зі Всесвітньої організації охорони здоров’я. Він обіцяє зробити це за прикладом США, які вийшли з ВООЗ наприкінці минулого місяця.

За словами президента, організація має працювати без ідеологічної підоснови й не вказувати іншим країнам, що їм робити в їхніх системах охорони здоров’я.

[Жаїр Болсонару, президент Бразилії]:
«Сполучені Штати Америки вийшли з ВООЗ, і ми обдумуємо це як майбутній крок. Або організація робить свою політику неупередженою, або ми теж виходимо. Ми не хочемо, щоби питання охорони здоров’я тут вирішували сторонні люди».

Недавно ВООЗ оголосила, що країнам не варто поспішати знімати карантинні обмеження. Проте Жаїр Болсонару від самого початку епідемії був проти суворих заходів і казав, що вони зашкодять економіці більше, ніж сама пандемія.

Нагадаємо, у травні Дональд Трамп оголосив, що припиняє відносини з організацією. Він звинуватив її в тому, що вона відмовляється проводити реформи, а також що та занадто пізно повідомила світу про небезпеку коронавірусу й надмірно покладалася на інформацію, яку надавала комуністична влада КНР.

На відміну від США, які були найбільшим донором ВООЗ, Бразилія припинила платити внески в організацію ще 2019 року. Країна посідає друге місце у світі після США за кількістю виявлених заражених новим коронавірусом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бразилія погрожує вийти зі Всесвітньої організації охорони здоров’я, як це зробили СШАЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у КитаїУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиАргентинці протестують проти економічних реформ Хав’єра МілеяСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниЩе один американський штат дискваліфікував Дональда ТрампаВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівП’ять нових непостійних членів Ради Безпеки ООН почали роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: