23.01.2024
Телеканал NTD

США запроваджують економічні санкції щодо членів Міжнародного кримінального суду

США запроваджують економічні санкції щодо членів Міжнародного кримінального суду

Президент США Дональд Трамп підписав указ, що дозволяє запроваджувати економічні санкції щодо Міжнародного кримінального суду. Заходи..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Президент США Дональд Трамп підписав указ, що дозволяє запроваджувати економічні санкції щодо Міжнародного кримінального суду. Заходи спрямовані проти тих членів МКС, які розслідують воєнні злочини, нібито скоєні американськими військовиками в Афганістані.

[Майк Помпео, держсекретар США]:
«Ми не можемо й не будемо просто дивитися, коли нашим громадянам загрожує суд, що зневажає справедливість. І я хочу звернутися до багатьох наших союзників у всьому світі: ваші громадяни можуть стати наступними, особливо з країн НАТО, які протистояли тероризму в Афганістані разом з нами».

США запроваджують економічні санкції щодо чиновників Міжнародного кримінального суду, які безпосередньо залучені до процесу розслідування, а також тих, хто фінансує такі дії. Водночас накладають візові обмеження як щодо працівників МКС, так і членів їхніх сімей.

Міністр оборони США Марк Еспер сказав, що спроби суду розслідувати дії американців у Афганістані порушують фундаментальні принципи міжнародного законодавства. За його словами, США не підписували Римський статут, згідно з яким було створено МКС.

[Вільям Барр, генеральний прокурор США]:
«Міністерство юстиції отримало достовірну інформацію, яка викликає серйозне занепокоєння щодо фінансової корупції та посадових правопорушень на найвищих рівнях суду. Ця інформація ставить під сумнів цілісність розслідувань МКС».

Майк Помпео також висловив занепокоєння через те, що МКС уже погрожував Ізраїлю розслідуванням злочинів, які його військові нібито вчинили на Західному березі та в Секторі Гази.

[Майк Помпео, держсекретар США]:
«З огляду на те, що в Ізраїлі дуже надійні громадянська й військова системи, а також великий досвід у проведенні розслідувань і притягненні до відповідальності за військові злочини, очевидно, що МКС погрожує Ізраїлю виключно з політичних міркувань. Це насмішка над правосуддям».

Ізраїль похвалив рішення Трампа, а Європейський Союз став на бік МКС.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ]:
«Це викликає серйозне занепокоєння. Ми, як Європейський Союз, підтримуємо Міжнародний кримінальний суд. Думаю, що я можу впевнено повторити, що ми підтримуємо цю установу».

Сам суд назвав санкції безпрецедентними.
Коротке посилання на цю сторінку:

США запроваджують економічні санкції щодо членів Міжнародного кримінального судуВеликі повені на півночі Іраку: є загибліСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄССША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію влади

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: