27.06.2024
Телеканал NTD

Промислові зони Бельгії перетворюють на квітучі оазиси

Промислові зони Бельгії перетворюють на квітучі оазиси

Дерева, квіти й мальовниче озеро. Не такий пейзаж очікуєш побачити на території підприємства, яке прокладає й..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Дерева, квіти й мальовниче озеро. Не такий пейзаж очікуєш побачити на території підприємства, яке прокладає й обслуговує залізничні шляхи. Одна бельгійська фірма вирішила поліпшити середовище своїх працівників і звернулася по допомогу до неприбуткової природоохоронної організації.

Й ось результат шестирічної співпраці. Поки працівники зайняті своїми справами, навколо них вирує життя: у ставку плавають качки, на березі штучного озера розпускаються квіти, а навколо стоянки фабрики шелестять дерева.

Організація «Natagora» спеціалізується на тому, що допомагає компаніям поліпшувати природне середовище в промислових зонах. Але підприємства мусять виконувати низку умов. Приміром, не використовувати хімікати й пестициди, зберігати зелені насадження, висаджувати тільки місцеві види й обмежити кількість екзотичних рослин.

[Дженніфер ді Прінціо, співробітниця «Natagora»]:

«Щодо тварин, то тут, наприклад, ми зробили територію більш відкритою, але залишили деякі дерева, бо вони важливі для гніздування птахів. Також тут були чагарники. Подекуди ми їх залишили, оскільки вони потрібні багатьом видам тварин».

У проекті бере участь уже 15 промислових підприємств Бельгії.

[Тьєррі Донней, екологічний радник компанії «Infrabel»]:
«Природне середовище — це те, що ми включаємо до нашої корпоративної відповідальності. І воно для нас дуже важливе, оскільки наш вид транспорту — екологічний. Він не забруднює довкілля».

Співпраця з екологічною фірмою коштує компанії 10‒15 тисяч євро на рік. Проте вигляд підприємства дуже змінився. Раніше це була брудна територія, яка викликала в співробітників депресію. А тепер вони кажуть, що радо йдуть на роботу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Промислові зони Бельгії перетворюють на квітучі оазисиЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: