20.03.2024
Телеканал NTD

Одне з найбільших водосховищ Аделаїди спорожнили для ремонту

Одне з найбільших водосховищ Аделаїди спорожнили для ремонту

Водосховище Маунт-Болд — найбільше в Південній Австралії. Але зараз воно майже повністю порожнє. Таке в житті..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Водосховище Маунт-Болд — найбільше в Південній Австралії. Але зараз воно майже повністю порожнє. Таке в житті 90-річної греблі відбулося лише вдруге. Мільярди літрів води спустили вниз за течією, щоб інженери змогли оцінити стан конструкції.

[Марк Гоббі, співробітник держпідприємства SA Water]:
«Саме в такий час у нас є можливість узятися до технічного обслуговування. Інакше це довелося б робити дайверам».

Висота водосховища — 50 метрів. Воно вміщує 46 мільярдів літрів води й постачає її 450 тисячам будинків і підприємств Аделаїди.

Побудували його в 30-х роках минулого століття. Фахівці вважають, що воно досі в доброму стані, але все ж потребує серйозного оновлення.

[Ерік фон Віллі, співробітник держпідприємства SA Water]:
«Ми проводимо модернізацію дуже обережно. Також ми постійно спостерігаємо за роботою греблі, бо такі конструкції відрізняються від звичайної інфраструктури. Вони мають служити довго».

Зараз фахівці оглядають греблю й складають план робіт. Вони почнуть укріплювати споруду через два роки. Після модернізації вона зможе витримувати сильні землетруси й повені.

Однак перед тим, як вивчати стан греблі, довелося трохи порибалити. У воді, що залишилася, плавали коропи. Наловили 27 тонн роби.

Оцінні роботи триватимуть кілька тижнів, потім Маунт-Болд знову наповнять водою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Одне з найбільших водосховищ Аделаїди спорожнили для ремонтуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Габонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Перебіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: