26.11.2024
Телеканал NTD

Фермери платять, щоб їхні працівники повернулися на збір урожаю з Марокко

Фермери платять, щоб їхні працівники повернулися на збір урожаю з Марокко

Поля зі стиглим урожаєм стали бомбою уповільненої дії для італійських фермерів. Коли через коронавірус країна закрила..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Поля зі стиглим урожаєм стали бомбою уповільненої дії для італійських фермерів.

Коли через коронавірус країна закрила так звані зелені коридори, то господарства втратили тисячі сезонних робітників, які приїжджали на збір урожаю.

Але в долині Фучіно регіону Абруццо фермери вирішили не сидіти склавши руки, поки їхній урожай гниє на полях. Вони придумали, як доставити працівників до Італії.

[Модесто Ангелуччі, фермер]:

«Моя компанія заплатила приблизно 4500 євро Асоціації фермерів, яка забезпечила легальне повернення наших працівників із Марокко, щоб вони могли зібрати урожай. Вони єдині можуть виконати цю роботу, бо мають потрібні навички й багато років цього навчалися».

Фермери найняли компанії, які здійснюють чартерні перевезення, і доставили до Італії працівників із Марокко. Щоб забезпечити соціальне дистанціювання, кожен літак був заповнений наполовину.

Потім усі прибулі два тижні провели на карантині.

[Елькасамі Тарік, сезонний робітник]:
«Ми раді, що нас так цінують. Якби ми не виконували важливої роботи, вони б не повернули нас назад. Вони б не платили за переліт, бо це дуже дорого».

Щосезону до Італії прибуває до 350 тисяч заробітчан. Зазвичай вони залишаються в країні з березня по листопад. Та цього разу через пандемію кордони закрили прямо перед їхнім приїздом.

Також із 15 червня Італія відчинила свої двері й для іноземних мандрівників не із Шенгенської зони та країн ЄС. А це означає, що для багатьох фермерських господарств сезон ще не зовсім втрачений.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фермери платять, щоб їхні працівники повернулися на збір урожаю з МароккоООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуНирки — у центрі нової кризи в НепаліУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Конфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: