25.07.2024
Телеканал NTD

Кордони відкрилися: швейцарці й французи кинулися до Німеччини

Кордони відкрилися: швейцарці й французи кинулися до Німеччини

Цей міст сполучає німецьке місто Вайль-на-Рейні із французьким Юненгом, а за двісті метрів звідси стоїть швейцарський..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Цей міст сполучає німецьке місто Вайль-на-Рейні із французьким Юненгом, а за двісті метрів звідси стоїть швейцарський Базель. Влади трьох країн відкрили кордони, і чиновники сусідніх міст зустрілися на пішохідному мості, щоби привітатися.

[Брігітте Клінкерт, голова міської ради Вайль-на-Рейні]:
«Я дуже щаслива й зворушена. Ми багато років живемо поруч і звикли перетинати кордон, ідучи на роботу, до магазину чи на зустріч із друзями».

Коли відкрили кордони, жителі Юненга й Базеля кинулися до торгових центрів Вайля-на-Рейні, адже в Німеччині все дешевше.

[Алев Каграман, керівник торгового центру]:
«Для нас це дуже важливо, бо половина наших постійних клієнтів приходить зі Швейцарії та Франції. Тому ми нетерпляче чекали цього дня».

Полегшено віддихнули власники аптек і невеликих магазинів.

[Томас Гармс, фармацевт]:
«Для нас це значна подія. Ми кілька місяців чекали повернення до більш-менш нормального життя. Усі магазини постраждали — якісь більше, якісь менше. А магазини у Вайлі втратили від 20 до 80 відсотків доходу».

Люди ще поспішають побачитися з друзями чи рідними.

[житель Німеччини]:
«Родини були розлученими, тому дуже важливо, щоб кордон знову відкрили».

[жителька Франції]:
«Нам було складно це пережити, бо в нас родичі в Німеччині. Дуже важко, коли не можеш відвідувати їх у будь-який час».

Бельгія теж відкрила кордони з усіма країнами Євросоюзу, а також з Великою Британією, Швейцарією, Ісландією, Ліхтенштейном та Норвегією.

А ось Брюссельський аеропорт запровадив нові правила. Люди мусять тримати дистанцію півтора метра й носити маски. Усюди встановлено дозатори з дезінфікувальним засобом для рук. Також по залу переміщаються роботи з ультрафіолетовими лампами, які вбивають віруси й мікроби. Поки аеропорт працює не на повну потужність. Кількість рейсів збільшуватимуть поступово.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кордони відкрилися: швейцарці й французи кинулися до НімеччиниВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: