26.02.2024
Телеканал NTD

В умовах карантину британці активно купують цуценят

В умовах карантину британці активно купують цуценят

Британські собаківники кажуть про небувале зростання попиту на цуценят у всій країні. Мільйони людей через карантин..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Британські собаківники кажуть про небувале зростання попиту на цуценят у всій країні. Мільйони людей через карантин були змушені сидіти вдома. І багатьом захотілося завести домашню тварину.

Водночас експерти кажуть, що такі рішення часто ухвалюють спонтанно.

[Крістін Біддлкомб, собаківниця, що розводить хаскі]:
«Ми бачимо шалений попит на цуценят. Люди пишуть мені електронні листи до дванадцятої ночі, до першої години ночі. Люди хочуть їх, але не розуміють, кого вони беруть. Вони думають, у них буде більше часу на собак, тому бажають їх отримати вже наступного ранку».

[Стівен Біддлкомб, собаківник, що розводить хаскі]:
«Мені здається, люди не думають про майбутнє. Судячи з листів, які ми одержуємо, вони погано все зважують. Просто пишуть: “Хочу цуценя, хочу хаскі з блакитними очима, хочу це чи те”. Та вони взагалі не розуміють, що це за собака. Їм просто здається, що це гарна ідея».

Водночас найбільше собаківники побоюються того, що дорослі почнуть повертатися на роботу, а діти — до школи. І тоді собаки опиняться в ізоляції, до якої не звикли. Як наслідок, почнуться проблеми — цуценят стануть повертати. У гіршому разі їх просто виженуть.

[Дженні Кемпбелл, собаківниця, що розводить прямошерстних ретриверів]:
«Гадаю, собаківники здебільшого обачно ставляться до сплеску попиту. Вони намагаються зрозуміти, чи справді люди, які шукають цуценя, розуміють, яку породу купують, і чи це виважене рішення, а не просто так подумалося через пандемію».

За цей рік попит на цуценят у Великій Британії збільшився майже вдвічі. З одного боку, собаківники вже почали підвищувати ціни. З другого, зростає й попит на тварин, привезених із-за кордону. Але часто це нелегальний бізнес, і собак тримають у поганих умовах. Зате ціни на них набагато нижчі.
Коротке посилання на цю сторінку:

В умовах карантину британці активно купують цуценятПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: