25.11.2024
Телеканал NTD

Піна й маски: як тепер миються в турецьких лазнях у Стамбулі

Піна й маски: як тепер миються в турецьких лазнях у Стамбулі

Жителі Стамбула знову насолоджуються миттям у лазні. Влада почала пом'якшувати карантин — і традиційні хамами відкрилися...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Жителі Стамбула знову насолоджуються миттям у лазні. Влада почала пом’якшувати карантин — і традиційні хамами відкрилися. Але заходів безпеки, як і раніше, треба дотримуватися.

У цьому хамамі в історичному районі Султанахмет про здоров’я гостей піклуються ретельно.

[Айна Нурбедієва, співробітниця хамаму]:
«Ми вже відкрилися й приймаємо клієнтів. Коли вони заходять, вимірюємо їм температуру, потім вони дезінфікують руки й уже потім проходять усередину».

Гості мусять надягати маски. Знімати їх можна лише під час банних процедур.

[Айна Нурбедієва, співробітниця хамаму]:
«Ми надаємо безпечні місця для переодягання. У роздягальні люди стоять не ближче ніж два метри один від одного, або ми пускаємо їх до окремих кімнат».

Мийники й масажисти під час процедури носять маску, захисний екран і рукавички.

[гість хамаму]:
«За таких заходів почуваюся безпечніше. Хамам — наша давня традиція, і в таких умовах митися можна без проблем».

Турецькі лазні, або хамами, виникли завдяки римським термам. Згодом миття в них обросло традиціями й ритуалами. Для жінок похід до лазні був як свято, і чоловіки зобов’язувалися раз на тиждень відпускати дружину до хамаму.
Коротке посилання на цю сторінку:

Піна й маски: як тепер миються в турецьких лазнях у СтамбуліЯк нещастя надихнуло мігрантку з Камеруну створити модний бренд у ЛіваніНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристів200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: