19.02.2024
Телеканал NTD

Парижани насолоджуються містом без туристів, але й сумують за ними

Парижани насолоджуються містом без туристів, але й сумують за ними

Парижани знову вільно гуляють містом, сидять у кав'ярнях і відпочивають на галявинах. Але Сеною не ходять..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Парижани знову вільно гуляють містом, сидять у кав’ярнях і відпочивають на галявинах. Але Сеною не ходять прогулянкові човни, на дорогах не їздять двоповерхові автобуси, і ніде не подають меню різними мовами. У Парижі немає туристів. Хтось цьому радіє, а хтось уже сумує за іноземцями.

[житель Парижа]:
«Мені це подобається. Я живу в 4-му районі, де здають туристам житло, і там завжди повно народу. Але зараз там порожньо. Тому я спокійно їжджу на велосипеді, і машин немає. Мені сподобалося».

[жителька Парижа]:
«Зараз Париж належить французам. Це не наш вибір, а просто так сталося. Та ми сподіваємося, що туристи повернуться».

Багатьом парижанам подобаються туристи, бо вони представляють різні культури. До того ж тераси літніх кав’ярень заповнені гостями, і для них грають музиканти. Усе це пожвавлює життя міста. І, звісно, мандрівники важливі для економіки Парижа.

Країни Євросоюзу починають послаблювати обмеження на поїздки, щоб туристи змогли повернутися до них уже цього літа.
Коротке посилання на цю сторінку:

Парижани насолоджуються містом без туристів, але й сумують за нимиШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечек

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: