26.05.2024
Телеканал NTD

Боснієць намалював гігантську вуличну картину на честь Кобі Браянта

Боснієць намалював гігантську вуличну картину на честь Кобі Браянта

На стіні школи в боснійському місті Градишка з'явився портрет баскетболіста Кобі Браянта. Спортсмен загинув під час..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

На стіні школи в боснійському місті Градишка з’явився портрет баскетболіста Кобі Браянта. Спортсмен загинув під час катастрофи вертольота в січні цього року. Картину намалював місцевий художник Дені Божич. Але ідея належить шанувальникам баскетболіста.

[Ігор Дам’янович, автор ідеї]:
«Кобі насамперед був моїм баскетбольним кумиром, а також кумиром моїх друзів. У нас виникла ідея намалювати вуличну картину. Ми подумали про це в лютому й планували закінчити її раніше. Але епідемія нас затримала».

Картина має площу 72 квадратних метри. Художник працював по сім годин на день.

[Дені Божич, художник]:
«Ідея не моя, але мені було приємно її писати. Чудова тема. Гадаю, Кобі був легендою баскетболу й спортсменом, який, безумовно, заслуговує такого визнання у вигляді картини на стіні».

Автори ідеї вважають, що це єдина в Боснії вулична картина, присвячена Браянту, і, можливо, вона найбільша в Європі.

У всьому світі існує понад 200 стінописів, присвячених американському баскетболістові.
Коротке посилання на цю сторінку:

Боснієць намалював гігантську вуличну картину на честь Кобі БраянтаНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиПрогулянка найромантичнішим садом світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: