23.09.2024
Телеканал NTD

Священна індійська річка очистилася завдяки карантину

Священна індійська річка очистилася завдяки карантину

Річка Ямуна, що протікає через індійську столицю Нью-Делі, схоже, стала чистішою. У країні понад два місяці..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Річка Ямуна, що протікає через індійську столицю Нью-Делі, схоже, стала чистішою. У країні понад два місяці тривав карантин. І весь цей час до води не потрапляли хімікати з промислових підприємств.

[Аншуман Джайсвал, співробітник Інституту енергетики й ресурсів]:
«Узагалі невелике поліпшення ситуації, яке ми бачимо, відбулося через кілька причин. Перша — це, звісно, карантин. Більшість промислових підприємств не працює, тому до Ямуни нічого не зливали».

Ямуну вважають однією з найсвященніших річок Індії. Це також найдовша й найповноводніша притока Гангу. Вона бере свій початок у льодовиках Гімалаїв і протікає через Нью-Делі та місто Агру, де стоїть знаменитий Тадж-Махал.

Упродовж десятиліть річку забруднювали стічні води. До неї також скидали побутове сміття. Багато де на її поверхні утворювався товстий шар піни. Але тепер води Ямуни знову вирують.

[Санжав Джир, індуїстський священник]:
«Зараз усе закрито: усі заводи й промисловість. Усі, хто використовує для очищення хімікати, не працюють. Тобто брудна вода не потрапляє до річки, а тому видно величезні зміни в якості річкової води».

Індія поступово виходить із наймасштабнішого карантину в сучасній історії. У країні в самоізоляції перебуває приблизно мільярд триста мільйонів осіб. Відповідно до того, як підприємства відновлюватимуть роботу, індійські річки, зокрема Ганг і Ямуна, знову можуть стати такими, якими були до пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Священна індійська річка очистилася завдяки карантинуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Туристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: