20.05.2024
Телеканал NTD

Карантин у Європі: люди на пляжах і відкриття парків розваг

Карантин у Європі: люди на пляжах і відкриття парків розваг

Уряд Великої Британії ухвалив рішення послабити карантинні заходи. Міністр у справах громад Роберт Дженрік під час..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Уряд Великої Британії ухвалив рішення послабити карантинні заходи. Міністр у справах громад Роберт Дженрік під час щоденного брифінгу зазначив, що через це хворих на COVID-19 більше не стане.

[Роберт Дженрік, міністр у справах громад Великої Британії]:
«Відкриються автосалони, ринки з товарами першої потреби. Також люди зможуть бачитися поза своєю домівкою».

З 1 червня в громадських місцях можна збиратися в групи до шести осіб. Також відновить роботу низка шкіл, а змагання в деяких елітних видах спорту дозволять проводити тільки без глядачів.

Велика Британія на п’ятому місці у світі за кількістю хворих на COVID-19.

Влада Іспанії оголосила, що країні потрібно ще 15 днів строгого карантину. Він триватиме до 21 червня. А з 1 липня повністю скасують обмеження на пересування всередині країни. Випадків зараження коронавірусом останніми тижнями в Іспанії стало набагато менше. Нині країна посідає четверте місце у світі за кількістю заражених.

Варто зазначити, що карантин в Іспанії послаблюють. Однак це стосується лише найменш постраждалих регіонів. Наприклад, на Канарських островах пляжі вже заполонили відпочивальники.

А в Австрії вже відкрився знаменитий віденський парк розваг «Пратер». Країна почала послаблювати карантин набагато раніше, ніж сусіди — ще 14 квітня. Уже працюють ресторани, магазини, бари, школи та готелі. Незабаром скасують правило надягати маски в магазинах. Також знімуть обмеження на кількість людей за столиками в барах і ресторанах.

У Франції за парти повернулася вже п’ята частина учнів початкової школи. Водночас країна поки не планує відкривати кордони із сусідами, щонайменше до 15 червня.

Влади Норвегії та Данії оголосили, що дозволять туристам подорожувати між двома країнами. Більшу частину обмежень сусіди обіцяють скасувати 15 червня.

Данія теж чекає гостей із Німеччини та Ісландії. Водночас усі мандрівники муситимуть забронювати місце проживання заздалегідь. Також не можна буде зупинятися в Копенгагені, де фіксують найбільше заражених.

А ось на прикордонних переходах зі Швецією, де виявляють найбільше хворих, і далі всіх пильно перевірятимуть. Також шведські туристи поки не зможуть відвідувати інші скандинавські країни.

У Швеції від COVID-19 померло приблизно вчетверо більше людей, ніж у всіх інших країнах Скандинавії загалом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Карантин у Європі: люди на пляжах і відкриття парків розвагУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюМарокко: лазні закриті, води немаєЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: