25.02.2024
Телеканал NTD

У вбивстві Джорджа Флойда звинуватять усіх чотирьох американських поліціянтів

У вбивстві Джорджа Флойда звинуватять усіх чотирьох американських поліціянтів

У США висунуто звинувачення всім поліціянтам з Міннеаполіса, які 25 травня були присутніми під час затримання..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У США висунуто звинувачення всім поліціянтам з Міннеаполіса, які 25 травня були присутніми під час затримання афроамериканця Джорджа Флойда. 46-річний чоловік помер після того, як один поліціянт близько дев’яти хвилин притискав його коліном до землі, давлячи на задню частину шиї. Поруч було ще троє офіцерів. Усіх їх було звільнено.

Офіцеру поліції, який тримав Флойда, уже висунуто звинувачення у вбивстві через необережність. Трьох інших звинувачують у сприянні вчиненню дій, які призвели до смерті людини.

Водночас десятки тисяч людей, попри комендантську годину, і далі виходять на вулиці американських міст. Протести тривають уже другий тиждень.

Для охорони правопорядку направили Національну гвардію. Зокрема, у Вашингтоні — до Білого дому й меморіалу Лінкольна. У Лос-Анджелесі демонстрантів, які залишилися на вулицях після настання комендантської години, було заарештовано. Масштабні демонстрації також пройшли в Філадельфії, Атланті, Денвері та Сіетлі.

У Портленді штату Орегон поліція, щоб розігнати агресивно налаштованих протестувальників, застосувала шумові гранати й сльозогінний газ.

При цьому сценарій протестів майже однаковий. Удень виступи відносно мирні. Однак, коли стає темно, починаються погроми, вандалізм, підпали й мародерство.

Президент Дональд Трамп раніше сказав, що насильство провокують свідомо. І беруть участь у цьому ліворадикальні угруповання, такі як «Антифа». Він також зазначив, що в деяких містах місцева влада навмисно дозволяє насильству тривати.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Зараз нам потрібен закон і порядок, бо погані групи людей використовують Джорджа Флойда так само, як використовували й інших людей, щоб намагатися робити погані справи. У нас усе під контролем. Але в багатьох випадках, у всіх випадках заважають демократи, суперліберальні мери. Дії мера Міннеаполіса були просто ганебними. Чому поліціянти покинули місце? Не було абсолютно ніяких причин так чинити».

Варто зазначити, що загиблий Джордж Флойд мав інтоксикацію опіоїдним анальгетиком фентанілом, а напередодні арешту вживав метамфетамін. Ще в нього були ішемічна й гіпертонічна хвороби серця. Також у квітні Флойд перехворів на коронавірус.
Коротке посилання на цю сторінку:

У вбивстві Джорджа Флойда звинуватять усіх чотирьох американських поліціянтівСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Туристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: