29.12.2024
Телеканал NTD

Хорватія сподівається привабити туристів морськими подорожами

Хорватія сподівається привабити туристів морськими подорожами

Синє небо й прозора вода. Біля узбережжя Хорватії настав ідеальний час для подорожі на яхтах. Однак..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Синє небо й прозора вода. Біля узбережжя Хорватії настав ідеальний час для подорожі на яхтах. Однак через пандемію поки човни пришвартовані біля причалів.

Утім, уже скоро на півострів Істрія знову мають повернутися туристи. Компанії з прокату яхт уже почали дезінфікувати свої судна. Так вони сподіваються переконати мандрівників у тому, що таке дозвілля безпечне.

[Ненад Відулич, шкіпер]:
«Я зв’язуюся з екіпажем і стежу за станом їхнього здоров’я, а також за тим, щоб вони дотримувалися запобіжних заходів, уникали можливого передання інфекції».

Морські подорожі — один із найприбутковіших секторів хорватської туристичної галузі. Зазвичай із весни до кінця осені тисячі яхт плавають біля узбережжя країни. І цього року компанії збираються врятувати туристичний сезон.

[Давор Грбач, співробітник компанії з прокату яхт]:
«Звісно, у нас прописані правила, співробітники готові прийти на допомогу цілодобово. Також є медичний персонал. Маємо чіткі інструкції, як діяти в разі надзвичайних ситуацій».

Наприклад, екіпажу постійно вимірюють температуру. Також на борт не пустять пасажира, якщо в нього проявляються хоч найменші симптоми грипу чи застуди.

2018 року на туризм припала майже п’ята частина всієї економіки Хорватії. Частково цьому сприяє географія держави: біля узбережжя є сотні невеликих островів із білосніжними пляжами, мальовничими бухтами й затишними селами та містечками.

Хорватська влада вже скасувала заборону на в’їзд для громадян низки країн. І список держав і далі розширюють.
Коротке посилання на цю сторінку:

Хорватія сподівається привабити туристів морськими подорожамиПівнічна Ірландія відкриває нову віртуальну продюсерську студіюУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви Марії200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяДерев’яний каркас даху собору Паризької Богоматері відновилиДва індійські ресторани судяться через куряче каріКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуВ Італії вимирають газетні кіоски

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: