23.05.2024
Телеканал NTD

Бельгійські фермери потерпають від найсильнішої посухи за 120 років

Бельгійські фермери потерпають від найсильнішої посухи за 120 років

Бельгійських фермерів спіткало одразу два лиха. Спочатку пандемія порушила постачання та знизила попит. А потім настала..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Бельгійських фермерів спіткало одразу два лиха. Спочатку пандемія порушила постачання та знизила попит. А потім настала засуха, через яку аграрії можуть утратити врожай. Цей травень став найпосушливішим із XIX століття.

За словами губернатора Західної Фландрії, через лихо регіон може зазнати збитків на десятки мільйонів євро. Він також зазначає, що минулого тижня фермерам заборонили брати воду з річки Ізер та її приток, бо рівень води опустився нижче ніж два метри 90 сантиметрів.

[Карл Декалюве, губернатор Західної Фландрії]:
«Ми не бачили такого низького рівня води ось уже 30 років. Також ми переживаємо найзасушливіші тижні за 120 років. Тобто ситуація вкрай погана».

Цей фермер каже, що в цей час кукурудза на його полі зазвичай виростає до 20 сантиметрів. Однак зараз вона вдвічі нижча. За його словами, після того як заборонили брати воду з річок, уся надія тільки на дощ.

[Йоель ван Коппенолле, фермер]:
«Зазвичай із приблизно сорока соток ми збираємо 50‒60 тонн кукурудзи. Але тепер матимемо за щастя, якщо одержимо хоч би половину. І це якщо будуть дощі».

Деякі регіони Бельгії потерпають від посухи вже чотири роки поспіль. Учені кажуть, що погодні умови стають затяжнішими. Це стосується й періодів спекотної погоди, і періодів дощів.

Тим часом цієї весни висока температура трималася на всій території Західної та Центральної Європи. Дощів теж мало. Це змусило Європейський Союз у травні понизити показники у своєму прогнозі врожайності майже всіх сільськогосподарських культур.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бельгійські фермери потерпають від найсильнішої посухи за 120 роківДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати воду100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Мер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: