26.09.2024
Телеканал NTD

Село, яке хочуть знести, захищається за допомогою симфонії Бетховена

Село, яке хочуть знести, захищається за допомогою симфонії Бетховена

Люди гуляють серед сільських будиночків у тіні дерев і насолоджуються чарівними звуками симфонії Бетховена. Саме так..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Люди гуляють серед сільських будиночків у тіні дерев і насолоджуються чарівними звуками симфонії Бетховена. Саме так невелике село Каєнберг у Рейнській області бореться за своє виживання.

Річ у тім, що його й ще кілька сусідніх населених пунктів хочуть знести. Тут планують добувати буре вугілля. Місцеві жителі придумали, як привернути до себе увагу громадськості. Викликали на допомогу музику.

[Маріта Дрезен, жителька сусіднього села]:
«Музиканти сказали, що Бетховен вболівав за екологію. І вони вважають, що якби Бетховен жив нині, то виступив би разом із нами».

В акції беруть участь 50 музикантів із проекту ООН «Пасторальний». Через епідемію вони не змогли зібратися разом. Тому їх вирішили розосередити на території села. Деякі можуть бачити диригента. Інші координують свою гру через навушники.

[Міхаель Маєр-Сік, відвідувач]:
«Атмосфера тут чудова, тут гармонійно. Це змушує задуматися про всі зміни, які відбуваються».

[Ганс Йозеф Дедеріхс, житель сусіднього села]:
«Сподіваюся, що це допоможе в нашій боротьбі. 10 років тому нікого не цікавив наш заклик. Але тепер ми в центрі уваги».

Відвідувачі теж не можуть слухати концерт в одному місці, бо є обмеження на великі збори. Тому вони гуляють територією: обов’язково в масках і на дистанції один від одного.
Коротке посилання на цю сторінку:

Село, яке хочуть знести, захищається за допомогою симфонії БетховенаУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Гаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: