28.07.2024
Телеканал NTD

Країни-донори виділять Ємену $ 1,35 млрд, але ООН просить на мільярд більше

Країни-донори виділять Ємену $ 1,35 млрд, але ООН просить на мільярд більше

ООН і Саудівська Аравія провели онлайн-конференцію міжнародних країн-донорів Ємену. Учасники пообіцяли виділити на гуманітарну допомогу 1..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

ООН і Саудівська Аравія провели онлайн-конференцію міжнародних країн-донорів Ємену. Учасники пообіцяли виділити на гуманітарну допомогу 1 мільярд 350 мільйонів доларів. Однак мета ООН — 2 мільярди 400 мільйонів доларів.

Таку суму треба зібрати до кінця року, інакше кілька десятків гуманітарних проектів у Ємені доведеться закрити.

[Марк Лоукок, представник ООН з питань гуманітарної допомоги]:
«Наразі маємо таку ситуацію: ми отримали внески розміром 1,35 мільярда доларів. Це приблизно половина того, що ми зібрали торік».

Саудівська Аравія виділить 500 мільйонів доларів, США — 225 мільйонів. Також великі суми дасть Велика Британія та Німеччина.

[Джеймс Клеверлі, міністр Великої Британії з питань Близького Сходу]:
«У цьому фінансовому році Велика Британія виділить Ємену щонайменше 160 мільйонів фунтів стерлінгів. Тож із початку війни загалом наш внесок становитиме майже один мільярд фунтів стерлінгів».

[Нільс Аннен, держміністр у МЗС ФРН]:
«Німеччина видасть 125 мільйонів євро для (реалізації) плану цьогорічного гуманітарного реагування в Ємені. Вона також виділить ще десять мільйонів євро на підтримання мирного процесу й стабілізації в країні. Ще 70 мільйонів євро Німеччина дасть на відновлення».

Економіка Ємену переживає важку кризу через громадянську війну між повстанцями-хуситами та урядовими силами. Конфлікт триває майже шість років. У 2015-му на стороні урядової армії почала воювати арабська коаліція на чолі із Саудівською Аравією.

Під час війни 80% населення Ємену стали залежати від гуманітарної допомоги, чотири мільйони людей вимушено покинули свої домівки, мільйони єменців живуть на межі голоду. Крім того, країні загрожує нова епідемія холери, а також коронавірус. І це тоді, коли система охорони здоров’я майже повністю зруйнована.

ООН, а також Велика Британія й Німеччина закликали сторони конфлікту запровадити в усій країні режим припинення вогню й завершити війну.
Коротке посилання на цю сторінку:

Країни-донори виділять Ємену $ 1,35 млрд, але ООН просить на мільярд більшеТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЯк кавові фермери допомагають Панамському каналу2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуНа Кубі закінчується паливо?Знаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюБізнесмен у Беніні отримує з відходів біогаз, який забезпечує сотні будинківТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарство

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: