Барселонський ресторан, назва якого з іспанської означає «діставати задоволення», — це приклад приголомшливого успіху.
Він здобу найвищі оцінки різних престижних гідів, зокрема Мішлен. А тепер посів перше місце в списку 50 найкращих ресторанів світу.
Троє шеф-кухарів, які володіють трьома ресторанами в Жироні та Барселоні, кажуть, що це результат довгих років наполегливої праці.
[Оріоль Кастро, співвласник ресторану]:
«Відколи з’явився цей рейтинг 50-ти найкращих ресторанів світу, до нього потрапляло багато каталонських та іспанських ресторанів. Це дуже важливо, бо це свідчить про силу іспанської кухні».
2015 року співвласники здобули першу зірку Мішлен, 2017 року — другу, а 2023-го — третю. У 2022 році вони також посіли третє місце в списку 50 найкращих ресторанів світу, а наступного року — друге.
Навіть за такого явного прогресу ця нагорода їх вразила.
[Матеу Касаньяс, співвласник ресторану]:
«Ми перші. До цього ми не знали. І це робить цей момент чарівним. Тож це неймовірно, невимовно й незрівнянно».
Вебсайт «50 найкращих ресторанів світу» описує цей ресторан як «враження на все життя». Він відзначає оригінальні страви, неперевершену технічну майстерність та унікальну подачу.
Відвідувачі можуть покуштувати мультисферичний песто з ніжними фісташками та вугром або типову іспанську страву тапас під назвою «Гільда».
Не дивно, що попит на бронювання столиків тут рекордний.
[Вінсенте Лара, менеджер ресторану]:
«Відколи ми здобули нагороду, проблема тривалого очікування стала ще серйознішою. Раніше список очікування розтягувався на 7-8 місяців, тепер майже на рік».
У команді ресторану зараз 75 осіб. Вони кажуть, що після нагороди їхнє навантаження зросло.
Рейтинг 50 найкращих ресторанів публікують уже 22 роки. Водночас каталонські ресторани посідали в ньому перше місце вісім разів.
Коротке посилання на цю сторінку: