05.01.2024
Телеканал NTD

Кубинський склодув-самоук перетворює відходи скла на твори мистецтва

Кубинський склодув-самоук перетворює відходи скла на твори мистецтва

Едуардо Вісіана — один із небагатьох склодувів на Кубі. Майстерність опанував сам. Усе обладнання, зокрема піч,..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Едуардо Вісіана — один із небагатьох склодувів на Кубі. Майстерність опанував сам. Усе обладнання, зокрема піч, зробив разом із помічниками.

[Едуардо Вісіана, склодув-самоук]:

«Усе тут зробили ми самі. Я самоук. Ми розробили обладнання, подивившись, як його роблять в інших країнах, таких як США, Канада, Велика Британія та Італія. Там виробництво художнього скла розвинутіше».

Сировину на Кубі купити важко, тому Едуардо забирає відходи в місцевих майстернях, де ріжуть скло.

Спочатку скло подрібнюють, потім плавлять, далі майстер надає форми виробу за допомогою склодувної трубки та інших інструментів. Цій технології щонайменше 2000 років.

Едуардо робить люстри, скульптури та посуд. Він допоміг оновити світильники у Великому театрі Гавани, в Національному Капітолії та Матансаському катедральному соборі. Його вироби прикрашають інтер’єр готелів курортного міста Варадеро.

[Едуардо Вісіана, склодув-самоук]:

«Ми увійшли у світ скла професійно і з великою наснагою».

Кубинський склодув мріє попрацювати з колегами в іноземних майстернях.

[Едуардо Вісіана, склодув-самоук]:

«Склодуви з Іспанії, США та Канади приїжджали до нас і працювали з нами тут. Я б залюбки повторив це, але за кордоном. Хочу подивитися, як там усе роблять, і збагатити досвід. Цікаво дізнатися, як працюють інші, яке мають обладнання та як усе організовано».

Едуардо має надію, що його мрія колись здійсниться. Тоді він зможе підвищити майстерність і створювати ще прекрасніші скляні вироби.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кубинський склодув-самоук перетворює відходи скла на твори мистецтваСтепи, верблюди та ночівля в юрті: чим західних туристів приваблюють до Монголії«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіНовий музей у Нью-Делі присвятили Могольській імперіїДочка колишнього грецького короля Феодора вийшла заміж в АфінахМати стала натхненням для дизайнера Бори Аксу на Тижні моди в ЛондоніНесподіваний скарб: мармурову статую знайшли в давньоримській каналізації в БолгаріїЯк насправді вели торгівлю Шовковим шляхом, розповідає виставка в ЛондоніУнікальна мозаїка собору XII століття на Сицилії знову засяє золотомБоянська церква в столиці Болгарії приваблює туристів неоціненними середньовічними фресками

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: