27.06.2024
Телеканал NTD

Троє рідкісних андських ведмежат дебютують у зоопарку в Нью-Йорку

Троє рідкісних андських ведмежат дебютують у зоопарку в Нью-Йорку

У величезний і незнайомий світ потрапило троє андських ведмежат. Вони народилися на початку січня, але тільки..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

У величезний і незнайомий світ потрапило троє андських ведмежат. Вони народилися на початку січня, але тільки зараз вийшли до людей у зоопарку Квінсу в Нью-Йорку.

[Майк Аллен, директор зоопарку]:

«Це дуже цікаво для нас. І гадаю, дуже захопливо для них. Вони вперше вийшли на відкритий простір і тепер досліджують світ: забираються на дерева, бігають по траві та лазять по скелях».

Маму ведмежат звати Ніколь. Вона привела двох самців та самку. Троє дитинчат — велика рідкість для андських ведмедів. Зазвичай народжується одне чи двоє.

Андських ведмедів ще називають очковими. Через світле забарвлення морди складається враження, що вони в окулярах. Ці тварини — у Червоній книзі.

[Майк Аллен, директор зоопарку]:

«Андські ведмеді дуже рідкісні. Це єдині ведмеді, що живуть у Південній Америці. У дикій природі лишилося всього лише 18 000 особин».

Андські ведмеді ведуть нічний і сутінковий спосіб життя й не впадають у сплячку. Їдять переважно рослинність, але можуть полювати на оленів та іншу живність, а також підбирають мертвечину. Ці звірі люблять розривати термітники та мурашники й поїдати комах.

З усіх ведмедів андські найбільше часу проводять на деревах. Вони також найбільш рослиноїдні в родині після великої панди.

Очкові ведмеді невеликі. Виростають до 70-90 сантиметрів у загривку. Самки важать до 90 кілограмів, самці — до 150.

Зоопарк Квінсу бере участь у програмі розведення та збереження рідкісних тварин, зокрема андських ведмедів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Троє рідкісних андських ведмежат дебютують у зоопарку в Нью-ЙоркуПекінес став найстрашнішим собакою у світіУ паризькій пекарні з’явився хліб з олімпійською символікоюУ Лос-Анджелесі відкрили елітний клуб для собакЗаплив на гумових камерах для тракторних коліс влаштували в КосовіУ Празькому зоопарку народився рідкісний китайський панголінУ зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренятФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багета1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в СШАВідома японська компанія створила теплові насоси для носорогів Честерського зоопарку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: