05.01.2024
Телеканал NTD

Дональда Трампа визнали винним у справі про фальсифікацію документів

Дональда Трампа визнали винним у справі про фальсифікацію документів

Присяжні суду в Нью-Йорку визнали Дональда Трампа винним у фальшуванні документів. Вони вважають, що його вину..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Присяжні суду в Нью-Йорку визнали Дональда Трампа винним у фальшуванні документів. Вони вважають, що його вину доведено за всіма 34 пунктами. Тепер суд має ухвалити вирок. Як очікують, це станеться 11 липня.

Це перший в історії США випадок, коли нечинного президента визнали винним у кримінальній справі. Слухання почались у квітні. Колегія складалася з 12 присяжних.

Команда 45-го президента сказала, що це не кінець і що починається тривалий процес апеляцій. Водночас сам Дональд Трамп ще раз наголосив, що цей процес є політичною грою, і що йому намагаються завадити знову стати чинним президентом.

Трампа звинуватили у фальсифікації ділової документації, учиненої, щоб приховати виплату 130 тисяч доларів Стормі Деніелс — акторці фільмів для дорослих — перед президентськими виборами 2016 року.

Деніелс стверджувала, що в неї з Трампом були інтимні стосунки у 2006 році, і що його колишній адвокат Майкл Коен заплатив їй, щоб вона про це мовчала.

Сам Дональд Трамп заперечує і те, що він мав стосунки з Даніелс, і те, що просив свого адвоката їй платити. Юридична команда 45-го президента називає Коена брехуном.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:

«Ми не зробили нічого поганого. Я невинна людина. Я воюю за нашу країну, за нашу конституцію. Усю країну фальсифікують. Це робить адміністрація Байдена, щоб завдати шкоди політичному опонентові. І я вважаю, що це просто ганьба».

Стосовно Дональда Трампа висунуто звинувачення в межах ще трьох справ. Вони пов’язані зі штурмом Капітолія, з незаконним зберіганням таємних документів та з імовірними порушеннями в бізнесовій діяльності.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональда Трампа визнали винним у справі про фальсифікацію документівІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСЯпонія осудила Північну Корею за запуск ракет17 тисяч паломників урятували в індійських ГімалаяхПакистан готується до пацієнтів з віспою мавп, а ДР Конго чекає на вакцинуБалкани у вогні: лісові пожежі знищують будинки й змушують людей евакуюватисяТайфун «Шаньшань» налетів на Японію: є загиблі та постраждаліЄвропа потерпає від виснажливої спекиНайвища у світі інфляція в Аргентині впала до дворічного мінімумуПожежі в Португалії: країна попросила допомоги в ЄС

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: