24.08.2024
Телеканал NTD

Паризькі музиканти виконали симфонію Штрауса в порожній філармонії

Паризькі музиканти виконали симфонію Штрауса в порожній філармонії

У Паризькій філармонії знову лунає музика. Сумна симфонія Штрауса наповнює порожній концертний зал на 2400 місць...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У Паризькій філармонії знову лунає музика. Сумна симфонія Штрауса наповнює порожній концертний зал на 2400 місць. Музиканти розмістилися за метр один від одного. Це перший їхній концерт, відколи в березні запровадили карантин.

[Рено Капукон, скрипаль]:
«Це як повернутися до життя. Усі 23 солісти дуже раді грати після такої довгої перерви. Це трохи схоже на відродження. Ми граємо сильний і символічний твір. Це “Метаморфози” Ріхарда Штрауса».

Цей твір композитор написав під враженням від останніх трагічних місяців Другої світової війни.

Концерт транслюють на сайті філармонії, тому музиканти все ж мають слухачів.

[Рено Капукон, скрипаль]:
«Ми, звісно, думаємо про тих, хто дивиться, як ми граємо. Ми виступаємо для глядачів. Їх немає в залі, але вони там — біля своїх екранів».

Зазвичай у Паризькій філармонії проходить по три-чотири концерти за день. На сцені іноді виступає сто-двісті музикантів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Паризькі музиканти виконали симфонію Штрауса в порожній філармоніїПрогулянка найромантичнішим садом світуУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеКарнавал у Венеції може стати «платним»Освіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в Женеві

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: