20.03.2024
Телеканал NTD

Оркестр Українського радіо провів перший запис після запровадження карантину

Оркестр Українського радіо провів перший запис після запровадження карантину

Струнна група симфонічного оркестру Українського радіо провела перший звукозапис після запровадження карантину. Музиканти в захисних масках..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Струнна група симфонічного оркестру Українського радіо провела перший звукозапис після запровадження карантину. Музиканти в захисних масках і чорних краватках зіграли концерт для телебачення, радіо та онлайн-платформ.

Раніше виконавці користувалися пюпітрами по двоє. Але тепер повинні дотримуватися правил соціального дистанціювання і тримати відстань два метри. Грають у порожньому залі без глядачів.

[Володимир Шейко, диригент симфонічного оркестру Українського радіо]:
«Ми не бачилися багато днів одне з одним. Оркестр можна порівняти з командою або військовим об’єднанням, яке має працювати тільки командно, особливо оркестр, особливо якісь віртуозні речі, віртуозні твори, це складно».

Але музиканти раді навіть цьому, незважаючи ні на що.

[Оксана Лящук, музикант]:

«У цьому щось є цікаве, тому що ми всі вже скучили за музикою, за своїми інструментами, за цим залом, за роботою. І ми з радістю погодилися на такий експеримент, тому що музиканти не можуть довго жити без своєї улюбленої роботи».

Симфонічний оркестр Українського радіо було засновано ще в 1929 році. Зараз він належить Національній суспільній телерадіокомпанії України.

Оскільки колектив переважно записує музику для радіо і телебачення, обмеження не дуже змінили його роботу на відміну від оркестрів, які виступають перед аудиторією.

За словами диригента, музична індустрія зараз переживає важкі часи, багато концертних майданчиків зазнає збитків. Театри та філармонії розміщують записи своїх концертів у інтернеті. Однак скрипалька Богдана Півненко вважає, що онлайн-концерти не можуть замінити живі виступи.

[Богдана Півненко, скрипалька]:
«Ці два місяці ми вимушено сиділи вдома. Можна говорити, що в ютубі зараз багато записів, концертів, але живе спілкування, живі емоції, мені здається, ніщо не може замінити».

Музиканти сподіваються, що незабаром, концерти просто неба в ботанічних садах або на дахах дозволять, оскільки обмеження поступово знімають.
Коротке посилання на цю сторінку:

Оркестр Українського радіо провів перший запис після запровадження карантинуКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рік2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїУ вірменському місті Гюмрі ще не перевелися коваліРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: