29.11.2024
Телеканал NTD

Індія обігнала Францію за кількістю заражених коронавірусом

Індія обігнала Францію за кількістю заражених коронавірусом

Індія обігнала Францію за кількістю офіційних випадків зараження новим коронавірусом і піднялася на сьоме місце у..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Індія обігнала Францію за кількістю офіційних випадків зараження новим коронавірусом і піднялася на сьоме місце у світі в цій сумній статистиці.

На адресу індійського уряду наростає критика. У березні прем’єр-міністр Нарендра Моді несподівано запровадив суворий карантин для мільярда трьохсот мільйонів жителів Індії. Поширення коронавірусу це не спинило, проте серйозно порушило життя мільйонів індійців, які залежать від щоденної зарплати.

Хоча показники смертності в країні порівняно низькі, експерти попереджають, що пік епідемії ще не пройдено, бо кількість нових випадків зараження й далі зростає.

Водночас у деяких індійських штатах карантин почали послаблювати. Країну поділили на зони, залежно від кількості заражених. У зонах підвищеного ризику суворі обмеження продовжили до 30 червня. В інших районах дозволили відкрити ресторани, торгові центри та храми.

Так, у Західній Бенгалії місця богослужіння відкрили, але з умовою, що одночасно всередині буде не більш як десять вірян. У Колкаті парафіянам на вході вимірюють температуру.

[Джой д’Соуза, священник]:
«Люди, які ходять до церкви, молилися й удома, читали Біблію, але не могли сповідатися. Тепер церкви відкриті, і приходитиме дедалі більше людей».

Обмеження на міжнародні авіаперевезення й міські потяги не знято, проте запущено поїзди між регіонами, що дає змогу сотням тисяч робітників нарешті повернутися додому.

[Сатіш Кумар, пасажир]:
«Добре, що ходять поїзди. Люди, які не могли виїхати, тепер можуть дістатися до своїх дітей».

Як очікується, у липні в Індії відкриватимуть школи й коледжі.

Нагадаємо, за кількістю виявлених випадків зараження коронавірусом у світі лідирують США. Далі йде Бразилія, Росія, Іспанія, Велика Британія та Італія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індія обігнала Францію за кількістю заражених коронавірусом137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаВирвало двері запасного виходу: усі Boeing 737 Max 9 перевіряютьТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюСкоординовані атаки палестинців: одна ізраїльтянка загинула, 12 осіб пораненоІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Ізраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: