26.01.2024
Телеканал NTD

Час насолоджуватися мистецтвом: музеї в Римі відкрилися, але майже порожні

Час насолоджуватися мистецтвом: музеї в Римі відкрилися, але майже порожні

Тиша й спокій панують у залах знаменитої галереї Боргезе в Римі. Картинами й статуями можна милуватися..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Тиша й спокій панують у залах знаменитої галереї Боргезе в Римі. Картинами й статуями можна милуватися вдумливо й без метушні. Після двох місяців карантину музей знову відкрився. Але тепер тут немає натовпу туристів, які спішать зробити вдалий знімок.

Співробітники галереї вважають, що карантин певним чином став благом для поціновувачів мистецтва. Раніше насолодитися шедеврами заважали гучні туристичні групи.

[Анна Коліва, директор галереї Боргезе]:
«Іноді вони навіть шкодять пам’яткам, замість того, щоб проявити дбайливість. Це не лише музеї міста, а й природа. Ми проникли в кожен куточок світу. І гадаю, ця (епідемія) змінить наш ритм життя й наше ставлення до всього. Можемо дістати корисний урок».

У галереї багато картин італійського художника Караваджо. Його прихильником був кардинал Шипіоне Боргезе. Саме він почав збирати цю колекцію творів мистецтва. До неї також входять роботи Рафаеля, Рубенса, Тіціана та інших відомих майстрів.

[Єлена Іщук, гостя галереї]:
«Так чудово гуляти тут, коли малолюдно. Можна все спокійно оглядати. Я гід російських туристів, і ми завжди ходимо тут серед величезних натовпів. Це, звісно, не дуже добре. А зараз, навпаки, я спокійно всім цим насолоджуюся».

Вхід до галереї обмежений, і гості мусять бути в масках. За день впускають 400 осіб. Це вп’ятеро менше, ніж до епідемії. Першого дня до музею прийшло 150 гостей, але щодня їх стає більше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Час насолоджуватися мистецтвом: музеї в Римі відкрилися, але майже порожніОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: